Sari la conținut

Medic: Nici cea mai grasă carne nu îți va crește colesterolul dacă o mănânci cu asta

friptură de miel
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Alimente care nu se consumă cu carne

Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor în această zi specială. Friptura de miel este considerată un simbol al sărbătorii Pascale, fiind preparată cu multă atenție și dragoste de către gospodinele din toată țara.

Carnea de miel este considerată una dintre cele mai gustoase și apreciate tipuri de carne, fiind foarte sănătoasă și bogată în nutrienți. Pentru a pregăti o friptură de miel delicioasă și suculentă, este important să alegi o bucată de carne proaspătă, de calitate și să o condimentezi adecvat. Însă, potrivit medicilor, dacă o mânânci cu leurdă nu îți va crește colesterolul.

friptura de miel
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Cel mai adesea, în timpul sărbătorilor de mai, felul principal este mielul , care este extrem de gras. Un exces de carne prăjită în dietă este foarte dăunător sănătății, dar multor persoane le este greu să controleze cantitatea pe care o consumă în această perioadă.

Nutriționistul Elena Solomatina ne împărtășește cu ce trebuie consumat grătarul, precum și preparatele din carne grasă, pentru a ajuta tractul gastro-intestinal să absoarbă cantitatea mare de proteine ​​animale fără a provoca o creștere a colesterolului.

Cu ce ​​ierburi ar trebui să mănânci carne de miel

 

leurdă
sursa foto: doc.ro

Majoritatea medicilor sunt de acord că garnitura ideală pentru grătar sunt legumele cu frunze verzi. Usturoiul sălbatic este cel mai potrivit, este convinsă dr. Elena Solomatina.

Nutriționistul își amintește că usturoiul sălbatic are un gust picant. Prin urmare, atunci când se consumă această legumă cu frunze verzi, se eliberează mult suc gastric. Expertul notează că în acest fel sarcina asupra tractului gastrointestinal devine mai mică. În plus, usturoiul sălbatic este bogat în fibre, subliniază dr. Elena Solomatina.

„Fibrele alimentare solide sunt capabile să „absoarbă” excesul de grăsime și colesterol dacă o persoană a mâncat prea multă carne prăjită”, spune specialistul.

Usturoiul sălbatic sau leurda, așa cum este cunoscută la noi, conține un număr mare de elemente utile care sunt necesare pentru funcționarea normală a multor sisteme și organe vitale. Această legumă cu frunze verzi are un indice glicemic scăzut (15) și un conținut scăzut de calorii (nu mai mult de 40 kcal la 100 g).

Practic nu există grăsimi în compoziție, 7 g sunt carbohidrați, 2,5 g sunt proteine. Planta conține mai mult de 85% apă. Este bogat în vitamine din grupele B, PP, C și A, precum și în oligoelemente precum fluor, potasiu, fier, sulf, calciu, iod și cupru. În plus, compoziția include următoarele elemente: aminoacizi Uleiuri esentiale fitoncide fibre dietetice acizi organici, potrivit Actualno.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel