Sari la conținut

Medic: mâncați acest aliment în fiecare zi din august pentru imunitate la fier în timpul iernii

fructe
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Fructe benefice pentru sanatatea inimii

Vara este momentul perfect pentru a vă pregăti organismul pentru toamnă și pentru a vă stimula imunitatea. În timpul sezonului cald, este mai ușor să vă faceți provizii de vitamine, deoarece aceste elemente benefice se găsesc în fructele, fructele de pădure, legumele și ierburile de sezon.

Cu toate acestea, în vreme caldă, procesele de digestie încetinesc, prin urmare puteți lua cu ușurință kilograme în plus. Nutriționistul Olga Panova împărtășește ce să faceți pentru a preveni acest lucru și pentru a vă stimula sistemul imunitar în același timp.

„Organismul începe să consume energie mai lent la 25°C de căldură. Dacă nu schimbi conținutul caloric al meselor tale obișnuite, va fi greu să nu te îngrași. Prin urmare, această schimbare îți va aduce, pe lângă un sistem imunitar puternic, și o siluetă care s-a schimbat în bine”, spune specialistul.

Alimentele pe care ar trebui să le mănânci în august pentru o imunitate puternică

„Principalul lucru este să alegeți alimente cu valoare energetică scăzută. De exemplu, fructele de pădure sunt o gustare ideală de vară. Doar o mână de aceste fructe de pădure vă va permite să obțineți cantitatea maximă de vitamine și un număr minim de calorii”, notează Dr. Olga Panova. Din fructe de pădure se pot face băuturi din fructe și compoturi, a amintit specialistul.

Ea adaugă că legumele și ierburile proaspete sunt, de asemenea, sărace în calorii, dar și bogate în vitamine. De exemplu, o băutură răcoritoare bună poate fi făcută din castraveți și busuioc. Expertul recomandă consumul zilnic de castraveți, afine, zmeură și mure.

În ceea ce privește afinele, principalul avantaj al consumului lor este reprezentat de antioxidanții din compoziția lor. Aceștia afectează tumorile la nivel celular fără a da naștere la formarea lor, adică reprezintă o bună prevenție. Antocianinele sunt antioxidanții din afine care sunt eficienți în prevenirea cancerului. Pe lângă afine, acești antioxidanți sunt prezenți și în alte legume și fructe: mere, struguri negri, varză roșie, dar din punct de vedere cantitativ toți sunt conținuți în cantități mai mici pentru amestecul conținutului lor în afine.

Afinele conțin multe elemente: carbohidrați, potasiu, magneziu și fosfor. Nu uitați de acizii organici, fier, cupru și alte minerale. Acidul pantotenic, care favorizează un metabolism mai bun, se găsește, de asemenea, în afine, precum și tot felul de vitamine: A, C, B1, B6, vitamina PP.

De asemenea, conțin pectine, care curăță intestinele de toxine și săruri metalice. Afinele sunt un excelent antiseptic și antibiotic natural. Atunci când tratați o tuse sau o durere în gât, afinele ajută datorită proprietăților lor benefice. Se folosesc atât boabele în sine, cât și un decoct din frunzele lor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel