Din cuprinsul articolului
Medic: Mănâncă-o în fiecare zi, această legumă de sezon reglează tensiunea și protejează creierul. Mai mult, medicii o recomandă și celor care doresc să slăbească. O porție conține 44 de calorii, 1,7 g proteine, 0,2 g grăsimi și 2 g fibre, ceea ce le face o opțiune cu conținut scăzut de calorii.
Care sunt beneficiile remarcabile ale acestei legume
Sfecla menține un nivel sănătos al tensiunii arteriale
Unul dintre beneficiile remarcabile ale acestei legume este capacitatea sa de a menține un nivel sănătos al tensiunii arteriale. Bogată în nitrați, pe care organismul îi transformă în oxid nitric, sfecla poate scădea semnificativ atât tensiunea arterială sistolica, cât și cea diastolică. Consumul regulat va ajuta la reducerea riscului de boli de inima si accident vascular cerebral, mai spune specialistul.
Sfecla este cunoscută pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate, precum și pentru culoarea roșu intens. Această legumă tuberoasă versatilă și hrănitoare este un adaos excelent pentru orice dietă, relatează medicul rus Oleg Varfolomeev.
„Dacă știi despre proprietățile benefice ale sfeclei, nu le vei ignora niciodată. Sfecla este plină de vitamine și minerale esențiale care te vor ajuta să fii mai sănătos și să te simți mai bine”, spune specialistul
Te ajută să slăbești
O porție tipică de 100 g de sfeclă gătită conține 44 de calorii, 1,7 g proteine, 0,2 g grăsimi și 2 g fibre, ceea ce le face o opțiune cu conținut scăzut de calorii, dar hrănitoare. Acest lucru îl face un plus ideal pentru dieta ta de slăbire.
Crește energia și productivitatea
Sportivii pot găsi, de asemenea, sfecla benefică, deoarece nitrații îmbunătățesc performanța fizică prin creșterea eficienței mitocondriilor, producătorii de energie din celule.
„Cercetările arată că sucul de sfeclă roșie poate crește rezistența, eficiența cardiorespiratorie și utilizarea oxigenului în timpul efortului”, spune medicul.
Reduce inflamația
Inflamația este cauza principală a majorității bolilor. Uzura regulată a corpului, dacă este lăsată netratată, poate duce la inflamație cronică. Sfecla este cunoscută și pentru proprietățile lor antiinflamatorii datorită betalainelor, pigmenții responsabili de culoarea roșie a acestora. Acești compuși pot reduce eficient inflamația din organism.
Benefică pentru intestine
Sfecla furnizează fibre alimentare pentru a sprijini digestia regulată și compuși care susțin funcția hepatică prin neutralizarea și eliminarea toxinelor. Sucul de sfeclă roșie ajută, de asemenea, la reglarea nivelului de zahăr din sânge, făcându-l util pentru menținerea energiei constante pe tot parcursul zilei.
Susține sănătatea creierului
Menținerea sănătății creierului devine esențială, iar această legumă poate crește fluxul de sânge către creier, potențial îmbunătățind memoria și capacitatea de a comuta între sarcini.
„Pe măsură ce îmbătrânim, menținerea sănătății creierului devine esențială. Cercetările preliminare sugerează că sfecla poate crește fluxul de sânge către creier, potențial îmbunătățind memoria și capacitatea de a comuta între sarcini. Acest lucru vă poate ajuta creierul să funcționeze la viteza maximă și să rămână sănătos”, conchide doctorul.