Din cuprinsul articolului
Cancerul se referă la oricare dintr-un număr mare de boli caracterizate prin dezvoltarea celulelor anormale care se divid necontrolat și au capacitatea de a se infiltra și de a distruge țesutul normal al corpului. Cancerul are adesea capacitatea de a se răspândi în corpul tău.
Cancerul este a doua cauză de deces în lume. Dar ratele de supraviețuire se îmbunătățesc pentru multe tipuri de cancer, datorită îmbunătățirii screening-ului, tratamentului și prevenirii cancerului.
Simptome
Semnele și simptomele cauzate de cancer vor varia în funcție de ce parte a corpului este afectată.
Unele semne și simptome generale asociate cu cancerul, dar nu specifice acestuia, includ:
- Oboseală
- Nodul sau zona de ingrosare care se simte sub piele
- Modificări în greutate, inclusiv pierderea sau câștigul neintenționat
- Modificări ale pielii, cum ar fi îngălbenirea, închiderea la culoare sau roșeața pielii, răni care nu se vindecă sau modificări ale alunițelor existente
- Modificări ale obiceiurilor intestinului sau vezicii urinare
- Tuse persistentă sau dificultăți de respirație
- Dificultate la inghitire
- Răguşeală
- Indigestie persistentă sau disconfort după masă
- Dureri musculare sau articulare persistente, inexplicabile
- Febre persistente, inexplicabile sau transpirații nocturne
- Sângerări sau vânătăi inexplicabile
Medicul Adina Alberts susține că orice om se poate feri de cancer dacă respectă câteva reguli simple de viață și de alimentație. Alberts spune că alimentația sănătoasă, sportul și o atitudine pozitivă fac minuni când vine vorba de prevenție.
” Îți trebuie doar disciplină, perseverență, dorința de informare și găsirea surselor corecte pentru aceasta.
Totul pleacă de la stilul de viață, de la alegerile alimentare, de la autocunoaștere.
Organismul este un tot unitar. Psihic, suflet, emoție, alimentație, mișcare, relaxare, somn, bucurie, împlinire…
Secretul stă în armonie și echilibru. Mai concret, absolut orice stare emoțională, orice aliment ingerat, orice toxic respirat, înghițit sau aplicat pe piele, orice mișcare fizică intensă va influența, într-o manieră complexă, starea noastră de sănătate.
Iată TOP 10 reguli cu care putem preveni apariția cancerului:
- Păstrați în alimentație proporția ideală de 80/20 alimente cu efect alcalinizant versus alimente cu efect acidifiant. Care sunt alimentele alcalinizante? Orice legumă proaspăta, mai ales cele verzi, orice fruct proaspăt, semințele și fructele oleaginoase, toate tipurile de lactate crude și de lactate fermentate, orice tip de oțet, borș, drojdie, citrice, apa, uleiuri comestibile presate la rece. Alimentele acidifiante sunt reprezentate de carne-orice tip, mezeluri, făinoasele, ouă, mai ales gălbenușurile, brânzeturi maturate, alcool.
- Gândiți pozitiv. Nu bârfiți, nu pizmuiți, nu invidiați. Studiile arată că starea de invidie produce acidifierea organismului.
- Faceți sport de câteva ori pe săptămâna. Oxigenarea intensă produsă de efortul muscular este alcalinizantă.
- Relaxare, distracție, întâlniri cu prietenii, timp de calitate cu familia, toate acestea vă încarcă bateriile.
- Somnul, sauna, meditaţia, exerciţiile de respiraţie, buna dispoziţie, bucuria, fericirea, calmul, induc alcalinizează organismul.
- Evitați emoțiile negative de orice fel, filme de groază, concerte zgomotoase, activități care produc descărcări masive de adrenalină.
- Beți multă apă alcalinizată cu puțină lămâie sau câteva felii de castravete sau măr. Sau consumați apă plată alcalină din comerț.
- Nu utilizați decât produse cosmetice bio. Sau puteți pune pe pielea fetei sau a corpului orice produs pe care îl puteți și mânca eventual, cum ar fi pulpa de fructe, uleiuri comestibile, drojdie, smântâna, miere, bicarbonat de sodiu, ouă, etc
- Vitaminizarea periodică, în cure de două ori pe an, precum și administrarea produselor naturiste alcalinizante bogate în clorofilă de genul chlorella, cafea verde, ceai verde, aloe vera, spirulina, orz verde, matcha, etc, sunt extrem de eficiente.
- Petreceți mult timp în natură departe de tehnologia modernă de telecomunicații, departe de surse de poluare și de stres”, scrie Adina Alberts pe Facebook.