Categories: Ştiri sănătate

Medic: „Fructul sănătos care, în cantități mari, te îmbolnăvește de ficat”! Este cel mai consumat fruct de români

Auzim foarte des din partea medicilor despre importanța consumului de fructe și de legume. Însă, tot medicii, atrag atenția asupra ponderației, întrucât un consum în exces se poate dovedi a fi dăunător pentru organism.

Un fruct care consumat în exces poate provoca daune ficatului este mărul, după cum ne atrage atenția doamna doctor nutriționist Anca Hâncu.

„Sunt multe variante sănătoase în jurul nostru, important este să știm cum să le alegem. Să știm ce este sănătos, să facem deosebirea între un cartof pai înecat în grăsime și un cartof fiert sau copt, care va putea fi o alegere mult mai sănătoasă”, a spus medicul nustriționist Anca Hâncu, care a dat chiar exemplul unui fruct din care se spune că e bine să consumăm câte unul pe zi.

Sursa foto: Shelley Pauls/unsplash

„Mărul este un aliment sănătos, care ne aduce fibre, ne aduce vitamina C, cu mare valoare nutritivă, însă, mâncat în exces (două kilograme să zicem de mere pe zi) ne aduce un exces de fructoză, care, în timp, duce la ficatul gras non-alcoolic.

Astfel că alimentele trebuie organizate într-o moderație și într-o diversitate”, a spus Anca Hâncu în cadrul unui interviu acordat DCNews.

Există însă si legume cu beneficii excepționale, însă care, din păcate, sunt neglijate.

„Rucola este, din păcate, cea mai puțin plăcută. Are gustul ușor amărui și multă lume se ferește de ea, dar protejează inima. Are un gust interesant.

Putem să punem rucola în pizza sau paste. Rucola este un detoxifiant natural și ajută în prevenirea gastritelor”, a explicat Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani

Cultivată și folosită încă din epoca romană antică, rucola a fost folosită pentru prima dată ca plantă medicinală și afrodisiac. Planta cu frunze verzi este acum populară în bucătăria italiană și este cultivată și consumată în întreaga lume. Frunzele tind să fie de culoare verde intens, cu crestături adânci în sus și în jos pe ambele părți. Unele frunze au capete pline, rotunde, în timp ce altele sunt mai ascuțite. Rucola este adesea consumată crudă ca o salată verde, dar poate fi savurată și gătită într-o varietate de feluri de mâncare.

 

Recent Posts

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

22 de minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

52 de minute ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

o oră ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

2 ore ago

Alertă alimentară în România: Legume și fructe cu pesticide peste limitele legale

Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…

3 ore ago

Citeste si: