Medic: Două tipuri de carne pot crește cu 14% riscul de accident vascular cerebral

Riscul de accident vascular cerebral ar putea fi determinat în mod îngrijorător de ceea ce mâncați, inclusiv de două tipuri de carne.

Potrivit Dr. Shireen Kassam, unul dintre fondatorii Plant-Based Health Professionals UK, „principalele alimente” care v-ar putea predispune la un accident vascular cerebral sunt carnea procesată și carnea roșie.

De la sărare până la vindecare, carnea procesată este de așa natură încât a fost modificată într-un fel sau altul pentru a o conserva sau aromatiza.

Carnea procesată include produse clasice precum cârnații, șunca și jambonul, în timp ce carnea roșie descrie carnea de vită și de porc.

Nu vă încredeți doar în cuvântul medicului, deoarece o cercetare, publicată în European Heart Journal, evidențiază, de asemenea, acest risc.

Analizând peste 400.000 de participanți din nouă țări, studiul a identificat alimentele legate de riscul atât de accident vascular cerebral ischemic, cât și de accident vascular cerebral hemoragic.

Două tipuri de carne pot crește cu 14% riscul de accident vascular cerebral

Mai rău, doar 50 de grame de carne roșie și procesată consumate pe zi au fost legate de un risc cu 14% mai mare de accident vascular cerebral ischemic.

Cu toate acestea, Dr. Kassam a precizat că acesta este doar un studiu și că rezultatele sale trebuie să fie confirmate înainte de a se putea trage vreo concluzie.

Acesta a spus: „[Mai mult], atunci când rezultatele au fost ajustate în funcție de consumul altor alimente, cum ar fi fructele și legumele, acest risc a dispărut, ceea ce înseamnă că consumul de carne roșie și de carne procesată a reflectat lipsa fructelor și legumelor din alimentație și o calitate slabă a alimentației în general.”

În ciuda faptului că sunt necesare mai multe cercetări în acest domeniu, carnea roșie și procesată este legată de o serie întreagă de probleme de sănătate, de la cancer la boli de inimă, scrie Express.

Dr. Kassam a declarat: „Nu este o problemă: „Pentru aceste alimente și băuturi nesănătoase nu există cu adevărat o limită sigură, cu un efect de doză, astfel încât cu cât consumați mai mult, cu atât crește riscul.

„Dacă aveți de gând să mâncați carne roșie și procesată, păstrați-o la minimum și asigurați-vă că o consumați cu multe fructe și legume.

„Cu toate acestea, carnea roșie și procesată este cel mai bine evitată, iar această recomandare este susținută de principalele orientări internaționale.”

Pentru a reduce la minimum riscul de accident vascular cerebral, medicul a recomandat înlocuirea acestor tipuri de carne cu fructe sănătoase, legume, cereale integrale, fasole, nuci și semințe.

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

20 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

50 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

o oră ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: