PROFESORUL TIM Spector a evidențiat cele patru alimente despre care „mulți oameni nu știu” care pot ajuta la evitarea Covid-ului pe termen lung. Profesorul a explicat legătura dintre intestin și Covid și de ce mâncarea este mai bună decât suplimentele.
Liderul studiului ZOE COVID, Tim Spector, a împărtășit modalități ușoare de a crește imunitatea, care ar putea ajuta chiar și la evitarea Covid-ului de lungă durată. Profesorul a apărut la ITV This Morning pentru a vorbi despre rolul pe care îl joacă dieta în coronavirus.
Domnul Spector a spus: „Dacă ne putem concentra asupra sănătății noastre intestinale… microbiomul intestinal este cu adevărat crucial.
„Știm de la Covid acum că sănătatea intestinală este crucială pentru sistemul tău imunitar.”
El a explicat că pentru a ne îmbunătăți imunitatea, trebuie să ne îmbunătățim sănătatea intestinală și asta se face printr-o „dietă de înaltă calitate”.
„Hrănirea cu lucrurile potrivite și evitarea hrănirii cu lucruri rele, asta a făcut diferența pentru a obține un Covid lung”, a adăugat profesorul.
Un lucru pe care îl puteți face pentru a vă îmbunătăți sănătatea intestinală este să mâncați în mod regulat alimente fermentate, potrivit domnului Spector.
Mulți ar putea opta pentru alternative la lactate precum iaurtul și brânza, dar expertul a recomandat altceva.
El a remarcat: „Celelalte alimente fermentate despre care mulți oameni nu le cunosc sunt ceea ce eu numesc cele patru K.”
Acestea includ:
- kefir (lapte fermentat)
- Kombucha (ceai fermentat)
- Kimchi (varză picantă coreeană)
- Varză murată (varză fermentată)
Domnul Spector a spus: „Dacă le adaugi, doar niște doze mici în fiecare zi, acesta este într-adevăr un amplificator puternic al microbilor tăi.
Și toate aceste lucruri vor fi, de fapt, mai ieftine decât să luați multivitamine în fiecare zi din viața voastră.”
Pe tema suplimentelor, profesorul a subliniat că obținerea de vitamine și nutrienți din alimente este mai importantă decât a lua pastile.