Din cuprinsul articolului
Dieteticianul Claire Lynch a dezvăluit ce alimente ar putea crește nivelul de zahăr din sânge în mod alarmant.
Ca specialist în diabet, Claire Lynch a avertizat despre carbohidrații extrem de rafinați și procesați.
Astfel de alimente pot fi absorbite și descompuse în glucoză destul de repede, ceea ce înseamnă că nivelul zahărului din sânge poate crește imediat după ce le-ai consumat.
Deci, ce alimente sunt bogate în carbohidrați rafinați? Lynch a spus că „prăjiturile, biscuiții și produsele de cofetărie” sunt câteva exemple. Altele includ „produse de patiserie, băuturi dulci – inclusiv sucuri de fructe – și pâine albă, orez și paste”.
Alimentele extrem de rafinate au eliminat de conținutul de fibre, a spus Lynch.
„Fibrele sunt greu de digerat și, prin urmare, încetinesc acest proces de digestie”, a explicat ea. Fibrele adaugă, de asemenea, volum alimentelor, făcându-le mult mai sățioase”, a adăugat Lynch.
Consumând alimente foarte procesate, este mai probabil să vă simțiți din nou înfometați la scurt timp după ce ați mâncat, ceea ce poate duce la supraalimentare.
Mâncarea excesivă, în mod constant în timp, poate duce la creșterea în greutate, care este unul dintre factorii cheie de risc pentru dezvoltarea diabetului de tip 2 și pentru a avea niveluri ridicate de zahăr din sânge.
Lynch a spus: „Diabetul zaharat de tip 2 este cauzat în principal de dietă și de factorii stilului de viață”.
Deși glicemia crescută este un simptom al bolii, cauza rezistenței la insulină este „datorită acumulării de grăsime în celulele ficatului și musculare”.
Lynch a spus: „Această acumulare se întâmplă deoarece modelul nostru de dietă cu orzul occidental este bogat în alimente de origine animală și alimente foarte procesate”.
Lynch a adăugat: „Ambele cresc riscul de a dezvolta diabet de tip 2, deoarece sunt bogate în grăsimi, dense energetic (bogate în calorii) și foarte sărace în fibre.
„Acest exces de grăsime și energie din dietă este stocat ca grăsime în corpul tău și poate pătrunde în celulele musculare și hepatice, provocând rezistență la insulină.”
Lynch a mai adăugat: „Dar o dietă bogată în carbohidrați și fibre poate inversa diabetul de tip 2 chiar și în absența pierderii în greutate.
„Când îți concentrezi dieta în jurul alimentelor vegetale întregi, inversezi cauza principală – rezistența la insulină.”
Claire Lynch este șef educațional și dietetician specializat în diabet.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…