Sari la conținut

Medic specialist, dezvăluire neașteptată despre produsele „ZERO ZAHĂR”: Producătorii se folosesc de această găselniță

Inlocuitor zahar
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
mihaela Bilic, depre produsele zero zahăr

Mihaela Bilic, dezvăluire neașteptată despre produsele „ZERO ZAHĂR”. Sunt oare produsele „zero zahă” o opțiune bună pentru cei care țin diete? Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, vorbește despre aceste produse ca fiind o mare păcăleală.

Aspect important legat de produsele alimentare etichetate ca având „zero zahăr”

Mihaela Bilic, medic
Sursă foto: Facebook/MihaelaBilic

„Chiar dacă scrie “zero” zahăr, conțin multe calorii!! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!! Industria alimentară a înțeles că vrem să evităm zahărul și atunci a pus pe piață o gamă întreaga de produse cu maltitol.

Care este un alcool de zahăr cu 30% mai puține calorii. Se absoarbe mai lent în sânge și nu crește brusc glicemia, e recomandat pentru diabetici, nu pentru slăbit. Doar că producătorii se folosesc de această găselniță și scriu mare pe etichetă zero zahăr!

Dr. Bilic: Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta?

„Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahă”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Dr. Bilic: : Producătorii se folosesc de această găselniță

Aceste produse conțin între 30 și 40% maltitol, un ingredient care, alături de uleiul de palmier, contribuie la un gust mai puțin plăcut, descurajând astfel consumatorii să opteze pentru astfel de îndulcitori, explică medicul specialist.

„Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori! Atenție, nu sunt acei îndulcitori sintetici care se foloseau pe vremuri, adică zaharină și aspartam. Culmea este că acei îndulcitori chiar au 0 cal și singurele produse în care îi găsiți sunt băuturile răcoritoare”, afirmă Mihaela Bilic.

Dr. Bilic a subliniat că, în afara sucurile tip ZERO, nu există deserturi cu adevărat lipsite de calorii, atrăgând atenția siluetei.

„În produsele făinoase și-n ciocolată se pun alcooli de zahăr, care se numesc tot îndulcitori – se creează confuzia și iluzia că produsele ar fi pentru slăbit. Nu picați în această capcană, mai bine consumați o porție mică din dulciurile clasice, cu gust bun. Cât despre alcoolii de zahăr de tipul maltitol și xylitol, ei sunt de ajutor în guma de mestecat, au efect de protecție împotriva cariilor dentare. În afară de sucul ZERO, nu va amăgiți crezând că există deserturi ZERO. Cheltuială de pomană și rezultat ZERO asupra siluetei”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel