Din cuprinsul articolului
S-a demonstrat că unele pastile fac mai mult rău decât bine. Cercetători avertizează că administrarea unui supliment crește riscul de cancer și dezvoltă boli de inimă. Care sunt persoanele expuse riscului?
Potrivit The United States Preventive Services Task Force (USPSTF), vitamina E și beta-carotenul poate fi dăunător, crește riscul de cancer și boli de inimă.
Citând date științifice puternice, cercetătorii recomandă să nu se ia suplimente de beta-caroten.
„Dovezile arată că nu există niciun beneficiu în administrarea vitaminei E și că beta-carotenul poate fi dăunător, deoarece crește riscul de cancer pulmonar la persoanele deja expuse riscurilor. De asemenea, crește riscul decesului din cauza bolilor de inimă sau a accidentului vascular cerebral”, a declarat medicul.
Noua revizuire a grupului a arătat că niciun supliment nu a avut un efect semnificativ asupra sănătății cardiovasculare. Datele despre suplimentarea cu vitamina D și mortalitatea prin cancer au fost inconsistente.
Pe baza celor mai recente dovezi, USPSTF nu recomandă screening-ul de rutină al deficitului de vitamina D pentru adulții asimptomatici.
O analiză din 2019 a celor de la Johns Hopkins au evaluat studii care au implicat 450.000 de persoane, determinând că multivitaminele nu scad riscul de boli de inimă, cancer, declin cognitiv sau deces după un atac de cord sau accident vascular cerebral.
Sfatul medicilor: „Nu vă irosiți banii pe multivitamine. Încercați să le obțineți din alimente”
Dacă dorești să îți asiguri o gamă largă de nutrienți în dietă, este vital să știi care sunt cele mai sănătoase.
Nucile, legumele și cerealele sunt toate foarte hrănitoare. Unele dintre cele mai sănătoase sunt:
1. Migdalele care oferă o mulțime de nutrienți, inclusiv:
• magneziu;
• vitamina E;
• fier;
• calciu;
• fibre;
• vitamina B2 (riboflavină).
Germenii de grâu sunt bogați în mai mulți nutrienți vitali, inclusiv:
• fibre;
• vitamina E;
• acid folic;
• vitamina B1 (tiamină);
• zinc;
• magneziu;
• fosfor;
• alcooli grași;
• acizi grași esențiali.
Fructe, legume și fructe de pădure
Fructele, legumele și fructele de pădure sunt ușor de încorporat în dietă și sunt pline de vitamine. Lista nu se oprește aici. Cartofii, ardeii, mazărea, anghinarea, roșiile uscate fac și ele parte din categoria de alimente care pot reduce bolile de inimă și afecțiuni degenerative.
Când vine vorba de pește, carne și ouă, există multe opțiuni sănătoase. De exemplu: pește gras, carnea de pui, ouăle, potrivit doc.ro.
Persoanele cu dislipidemii familiale, boli cardiovasculare sau diabet sau care au suferit accidente vasculare, ar trebui să solicite consult medical pentru includerea ouălor în dietă!