Sari la conținut

Medic, despre planta care reduce stresul, scade tensiunea arterială și colesterolul

ceai
sursa foto: arhiva doctorul zilei

O plantă aromată este indispensabilă pentru multe boli și afecțiuni de sănătate – nu numai că alungă stresul, calmează nervii, dar scade și nivelul sângelui și al colesterolului.

Este vorba despre balsamul de lămâie, cunoscut și sub numele de iarbă de lămâie. Terapeutul rus Elena Voboryova împărtășește beneficiile acestei plante medicinale.

balsamului de lamaie
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Beneficiile balsamului de lamaie pentru sănătate

Datorită proprietăților sale benefice, balsamul de lămâie este utilizat în opt cazuri principale:

În bolile de inimă: durerea dispare, ritmul contracțiilor inimii se normalizează, atacurile de dificultăți de respirație și tahicardie scad.

Pentru probleme cu sistemul nervos: melisa este sedativă. Este utilizat în o serie de boli ale sistemului nervos central. Printre acestea se numără nevroze, insomnie, oboseală cronică, convulsii, migrene și altele.

Poate fi folosit în boli ale sistemului digestiv: îmbunătățește apetitul și digestia, ameliorează balonarea, spasmele stomacale și intestinale. De asemenea, este folosit pentru greață și vărsături, constipație, precum și pentru tratamentul vezicii biliare și ficatului.

Pentru tratamentul articulațiilor și țesuturilor: ajută la reumatism și gută.

În hipertensiune arterială și boli vasculare: ameliorează durerea, normalizează tensiunea arterială și previne depunerea colesterolului.

Ca agent antiviral: medicamentul cu melisa accelerează vindecarea herpesului de tip 1 și 2, a varicelei și poate fi folosit împotriva virușilor. În acest caz, este de ajutor să luați balsam de lămâie pe cale orală și să ștergeți zonele afectate ale pielii.

Pentru uz extern: ajută la umflături, vânătăi, dureri și inflamații. Se utilizează după mușcăturile de animale, pentru tratarea ulcerelor, furunculelor și erupțiilor cutanate. În stomatologie: clătirea cu un decoct de melisa ajută la durerea de dinți și la inflamarea gingiilor.

Contraindicatii

Potrivit mediilor, în ciuda numeroaselor proprietăți benefice, nu toată lumea poate lua balsam de lămâie. Nu este recomandat: în timpul sarcinii; alăptarea; hipotensiune arterială; alergii.

Prepararea ceaiului de melisa

Ceaiul de plante preparat din plantă calmează, restabilește echilibrul psiho-emoțional și ajută la adormirea mai rapidă. Se recomandă să beți băutura seara. Pentru prepararea lui, puteți folosi balsam de lămâie proaspăt sau uscat: pentru un litru de apă clocotită, trebuie să luați 1 lingură de plantă. Puteți pregăti ceaiul de melisa din plante într-un termos.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel