Sari la conținut

Medic, despre nevaccinați: De ce vii la spital, când nu ai încredere în medici şi în personalul medical?

Un medic din Timişoara reclamă tupeul pacienţilor cu coronavirus, nevaccinaţi şi care nu cred în boală, care ajung la spital cu afectare pulmonară de 80-90%, după ce s-au tratat acasă săptămâni în şir.

Pacienţii sau aparţinătorii acestora încep să le spună medicilor cum să-i trateze. În plus, se plâng că aşteaptă cu zilele în UPU pentru a li se găsi un loc pentru internare.

”Suntem sunaţi să ni se spună cum să îi tratăm”

”Ori cât de receptiv aş fi, nu am cum să înţeleg tupeul unora! Ajung în UPU bolnavi, aduşi de aparţinători sau de ambulanţă, după 2-3 săptămâni de stat acasă cu o saturaţie de 40%, pentru că s-au tratat cu tot ce au găsit pe Facebook, că doar e plin de experţi pe acolo…Nevaccinaţi, că nici în aşa ceva nu cred. Dar i-au adus la spital, că nu mai puteau să respire acasă! Fac un CT şi, surpriză…80-90 % afectare pulmonară. Şi începe apoi să se revolte, că de ce stau în UPU cu zilele?”, a scris, vineri, pe Facebook, medicul Amin Zahra de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

”De două luni se spune că nu sunt locuri în secţiile de ATI, dar tu ai văzut pe undeva că paturile stau goale şi medicii stau la ţigară. Şi dacă printr-o minune ajunge pacientul în secţia de ATI, “tu” ce zici!? Păi dacă am fost nesimţit încă de la început, hai să continui şi acum …şi ce faci!? Da, îl înveţi pe medic medicina! Suntem sunaţi să ni se spună cum să îi tratăm, ce flux de oxigen să-i dăm, ce substanţe avem voie să folosim”, a adăugat medicul.

”De ce îl aduci la spital, când nu ai încredere în medici”

Acesta le adresează un mesaj celor care nu cred î medici: ”De ce îl aduci la spital, când nu ai încredere în medici şi în personalul medical?”.

Medicul mai povesteşte că aparţinătorii care au primit drept la vizită, nu au rezistat mai mult de 5 minute echipaţi în combinezon.

”Şi atunci, din respect pentru oamenii ăştia care sunt zi de zi acolo şi îţi vor binele cu adevărat, măcar ai bunul simţ, să taci”, a închiat medicul.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel