Medic dermatolog: cele șase locuri „uitate” care pot „adăposti” un cancer de piele

Cancerul de piele este cea mai comună formă de cancer, afectând la nivel global mai mult de 40% dintre cazuri. Acesta este comun în special la persoanele cu pielea deschisă la culoare. 

Și, deși mai mulți adulți folosesc protecție solară pe măsură ce conștientizarea bolii se răspândește, dermatologii avertizează că majoritatea oamenilor uită să protejeze șase zone importante de soare, făcându-i mai predispuși la cancer.

Olga Skydan, un dermatolog certificat la Luvly, a dezvăluit care sunt locurile de pe piele trecute adesea cu vederea și lăsate neprotejate de soare, făcându-le mai susceptibile la cancer.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

6 locuri „uitate” unde poate apărea un cancer de piele

Iată care sunt zonele cele mai expuse riscului, potrivit dermatologului Olga Skydan:

1. Linia părului și scalpul: Sub soarele arzător, scalpul tău este sub un atac constant și nu poți doar să aplici cu o cantitate generoasă de protecție solară și să-ți vezi de drum. Cu excepția cazului în care ești de acord cu părul gras, care arată și se simte puțin dezgustător. E indicat să porți o pălărie, în zilele călduroase.

2. Spatele gâtului: Fiind o zonă aflată în afara razei vizulae și adesea ascunsă în spatele părului, aceasta zona este aproape intotdeauna trecuta cu vederea. Dar doar pentru că nu o poți vedea, nu înseamnă că soarele nu ajunge acolo. Gâtul tău are nevoie de o doză sănătoasă de protecție solară, mai ales dacă ai părul scurt sau îl porți legat în coadă.

3. Urechile: Urechile noastre sunt printre cele mai susceptibile de a suferi arsuri solare. Așa că nu e de ajuns doar să le atingeți cu niște cremă cremă și să sperați la ce este mai bun. Trebuie să le cremuiți bine, de sus în jos, și să vă asigurați că sunt acoperite în întregime.

4. Pleoapele și pielea de sub ochi: Pielea din jurul ochilor este subțire și sensibilă, ceea ce o face mai susceptibilă la daune UV. Pleoapa inferioară este deosebit de vulnerabilă, având în vedere că rareori ia o pauză de la expunerea directă la lumina soarelui. Dar aplicarea protecției solare în ochi este o cu totul altă problemă, așa că ia-o încet. Aplicați ușor crema ușoară SPF deasupra, dedesubt și în colțurile ochilor, apropiindu-vă cât mai mult de linia ochiului.

5. Buzele: La fel ca ochii tăi, buzele tale sunt, de asemenea, predispuse la arsuri, dar riscul este și mai mare, având în vedere că semnele precoce ale cancerului sunt adesea confundate cu herpes și ignorate. Au nevoie de protecție, dar dacă nu sunteți deosebit de pasionat de gustul cremei solare, investiți într-un balsam de buze care oferă un SPF de 30 sau mai mare – și reaplicați-l de fiecare dată când mâncați, beți sau înotați.

6. Mâinile și picioarele: Mâinile și picioarele noastre sunt părțile corpului care cel mai adesea nu primesc atenția cuvenită, deși sunt la fel de vulnerabile la influențele mediului. Mâinile și degetele sunt mereu la vedere, interacționând activ cu lumea exterioară; în mod similar, ar trebui să ai grijă de picioarele tale, mai ales dacă porți pantofi deschiți.

Recent Posts

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

16 minute ago

Leac din bătrâni pentru ciocurile din călcâie. Lidia Fecioru: După 3-4 aplicări încep să se dizolve

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…

35 de minute ago

Pr. Cleopa: Cel mai mare demon! Îl invoci fără să ştii chiar pe pomelnic

Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…

56 de minute ago

Vești noi pentru seniori. Ce se întâmplă cu pensionarii care au venituri mai mici de 3.000 de lei

Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…

o oră ago

Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Așa scapi rapid de SIMPTOME

Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…

2 ore ago

7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori

7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…

2 ore ago

Citeste si: