Sari la conținut

Medic: Dacă aveți diabet zaharat, acesta este micul dejun perfect

diabet
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Consumul de ciocolata neagra reduce riscul de diabet

Milioane de oameni din întreaga lume suferă de diabet. Boala nu poate fi vindecată, dar poate fi prevenită și ținută sub control. Totul depinde de stilul de viață și de dietă. Dacă sunteți predispus la boală sau aveți primele semne ale unei boli, nu trebuie să săriți peste micul dejun.

Nutriționistul Dr. Marina Makisha împărtășește ceea ce implică micul dejun perfect în această boală.

Micul dejun perfect în diabet

omleta
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Ouăle sau o omletă la micul dejun, o alegere excelentă pentru persoanele cu diabet zaharat. Consumul de ouă la micul dejun este de ajutor. Nu conțin carbohidrați rapizi, iar problema diabetului este asociată cu o creștere a nivelului de zahăr din sânge datorită cantității mari de zahăr. Acest lucru, la rândul său, provoacă eliberarea de insulină și perturbă funcționarea întregului sistem”, spune expertul.

Omleta conține proteine și grăsimi, deci nu are practic niciun efect asupra nivelului de zahăr din sânge. În plus, un astfel de mic dejuneste foarte satisfăcută, astfel încât după aceasta nu există dorința de a mânca ceva dulce sau bogat în calorii.

Pentru a face omleta și mai sănătoasă, puteți adăuga legume precum ardei, roșii, broccoli, conopidă și mazăre verde. De asemenea, puteți servi omleta cu o salată de legume condimentată cu oțet de cidru de mere.

Oțetul de cidru de mere încetinește descompunerea carbohidraților, determinându-i să intre în sânge mai lent, reducând creșterea glicemiei. Consumul regulat de oțet de cidru de mere poate oferi rezultate vizibile. Dar lămâia nu are astfel de proprietăți”, a împărtășit medicul.

Ciocolata neagră, benefică pentru diabetici

Ciocolata neagră cu conținut scăzut de zahăr poate face parte, de asemenea, dintr-un mic dejun sănătos. Carbohidrații din ciocolata neagră nu depășesc de obicei 30 de grame la 100 de grame de produs. Chiar și o bucată mică de ciocolată conține cantități minime de carbohidrați și zaharuri, care nu pot afecta semnificativ nivelul zahărului din sânge. În plus, cacaoa conținută în ciocolată are un efect pozitiv asupra stării vaselor de sânge. Persoanele cu diabet zaharat se confruntă adesea cu patologia vasculară, iar magneziul, care face parte din cacao, ajută la lupta împotriva sa, sfătuiește specialistul.

Medicul adaugă că micul dejun nu afectează doar calitatea vieții. Cu dieta potrivita, viata poate fi prelungita timp de zece ani.

Omleta activează procesele metabolice

Omleta este, în esență, un fel de mâncare proteică care activează procesele metabolice în organism, creând material de construcție pentru celule (calizor). Produsul conține colină, vitaminele B, D, precum și minerale utile, cum ar fi cuprul, fierul, clorul și sulful, iodul, fluorul. Acest complex de vitamine și minerale este capabil să asigure transmiterea în timp util a impulsurilor la terminațiile nervoase, ajută la menținerea flexibilității și elasticității articulațiilor și are un efect benefic asupra funcționării tractului gastro-intestinal.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel