Din cuprinsul articolului
În timpul iernii, consumul de miere crește, deoarece este considerat un produs util pentru tratamentul și prevenirea infecțiilor sezoniere. Dar acest produs este foarte caloric, în plus, este saturat cu fructoză și poate dăuna sănătății dacă este consumat constant.
Probabil că mulți presupun deja că este vorba despre deblocarea diabetului. Dar, în acest caz, este vorba despre o altă boală.
Boala pe care consumul regulat de miere o poate debloca
Potrivit endocrinologului rus Dr. Zukhra Pavlova, consumul regulat de miere poate afecta ficatul din cauza excesului de fructoză.
Dr. Pavlova explică faptul că, deoarece este o sursă bogată în fructoză, mierea modifică sensibilitatea celulelor la leptina, hormonul sațietății. Ca urmare, se dezvoltă un apetit irepresibil. Acest lucru poate contribui la apariția grăsimii supraponderale, inclusiv în ficat.
„Excesul de fructoză (mierea este compusă în principal din aceasta) duce la degenerarea grasă a ficatului”, spune endocrinologul. În plus, doctorul Pavlova consideră că mierea vândută astăzi în magazine este rareori de înaltă calitate și poate conține urme de pesticide.
Medicul a comentat, de asemenea, capacitatea mierii de a dăuna persoanelor cu diabet. Specialistul subliniază că produsul apicol nu trebuie considerat util în această boală. „Aceasta este o iluzie foarte periculoasă care poate duce la comă”, spune doctorul Zuhra Pavlova. În concluzie, medicul adaugă că trebuie să consumați miere doar de bună calitate dovedită și nu ca pe o delicatesă, ci ca remediu, consumând nu mai mult de o linguriță pe zi.
Miere și nuci pentru a purifica vasele de sânge ale creierului
Rețeta unui fitoterapeut rus. Cum să cureți vasele creierului cu nuci și miere. Luați patru sau cinci nuci decojite și măcinați-le bine. Adăugați apoi câte o lingură de miere de tei, ghimbir măcinat și scorțișoară. Amestecați totul și lăsați să stea o zi la frigider.
Se recomandă să se ia o lingură din acest amestec de trei ori pe zi, cu 30-40 de minute înainte de mese.