Sari la conținut

Medic: Centenarii japonezi mănâncă aceste alimente în fiecare zi

Centenar
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Alimente consumate de centenari

Medic, despre alimentația centenarilor japonezi. Acesta spune că centenarii japonezi care mănâncă conștient și intenționat pot servi drept dovadă că longevitatea este direct legată de nutriție.

Opt alimente pentru o viață lungă și feicită

Nutriționistul Michiko Tomioka a dezvăluit cele opt alimente pe care le păstrează mereu în bucătărie și le mănâncă în fiecare zi pentru o viață lungă și fericită. Expertul spune că aceste alimente sunt secretul longevității japoneze. Lista include matcha, alimente fermentate, alge marine, soia, tofu, susan, ciuperci shiitake, ghimbir.

Alimentele care sunt secretul longevității japoneze

centenari
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Nutriționistul spune că începe fiecare zi cu matcha. Acest ceai are multe beneficii pentru sănătate, deoarece conține o mulțime de vitamina C, vitamina B, fibre și proteine, precum și polifenoli antiinflamatori și antiinflamatori – compuși naturali bogati în antioxidanți care protejează celulele de deteriorare.

Alimentele fermentate sunt foarte populare în Japonia: miso este o pastă de soia fermentată folosită adesea în supă, natto este boabe de soia fermentate, iar nukazuke este o legumă fermentată marinată în tărâțe de orez. Fiecare regiune a Japoniei are tipuri unice de miso și murături, în funcție de vreme, recoltă, cultură și stil de viață. Alimentele fermentate bogate în probiotice ajută la digestia și absorbția și pot reduce riscul de inflamație.

Algele marine, cunoscute sub numele de kaiso, pot fi găsite în multe mese și gustări din Japonia. Se poate spune că japonezii le consumă la fiecare masă. Acest produs aromat și prietenos cu mediul oferă multe beneficii pentru sănătate. Are un conținut scăzut de calorii și bogat în fibre și, de asemenea, conține o varietate de minerale și vitamine, inclusiv iod, fier, potasiu, magneziu, vitamina B12 și acizi grași omega-3

Potrivit dr. Michiko Tomioka, are întotdeauna cinci până la zece tipuri de alge în bucătărie. Toate au arome și utilizări culinare diferite.

Soia este un aliment delicios și accesibil pe care japonezii îl consumă cu procesare minimă. Bucătăria medicului include pudră de soia, edamame, kinako, lapte de soia neîndulcit și, desigur, miso de casă.

Boabele de soia sunt bogate în fibre, vitamine B, potasiu și polifenoli benefici, cum ar fi izoflavonele.

Expertul recomandă fasole roșie sau fasole azuki. Aceste alimente sunt bogate în polifenoli, fibre, potasiu, proteine ​​și vitamine B – toate acestea pot ajuta la prevenirea inflamației.

Tofu conține proteine ​​precum carnea și lactatele

Tofu conține proteine ​​precum carnea și lactatele, dar fără colesterol. Este un produs destul de versatil care poate fi folosit în multe feluri de mâncare diferite.

Semințele de susan maro sau negru prăjite sunt un aliment de bază pentru japonezi. De obicei, ei sojesc legume și orez prăjit cu semințe de susan măcinate sau pastă în loc de ulei pentru a culege toate beneficiile. Semințele de susan sunt bogate în vitaminele B și E, proteine, fibre și minerale precum magneziu, calciu și conțin fitosteroli care ajută la controlul nivelului de colesterol.

Shiitake este un ingredient de bază în multe feluri de mâncare japoneze. Ciuperca conține multe proteine, vitamine D și B, lentinan, o polizaharidă care ajută la inflamație.

Proprietățile benefice ale ghimbirului sunt cunoscute nu numai în Japonia, ci în întreaga lume. Îmbunătățește imunitatea și metabolismul. Nutriționistul spune că această rădăcină este adesea folosită pentru a trata indigestia și a ameliora răcelile. În plus, ghimbirul îmbunătățește gustul preparatelor și protejează alimentele de deteriorare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel