Din cuprinsul articolului
Doctorul William Li este convins că un ceai în tonuri de bijuterie are puterea de a „înfometa și ucide celulele canceroase”.
Medicul, autor al cărții Eat To Beat Disease, explică faptul că floarea de mazăre fluture (Clitoria ternatea) conține un nivel ridicat de antocianină, un antioxidant.
Originară din Asia de Sud-Est, florile uscate au fost folosite de secole sub formă de ceai. Acest „bioactiv albastru-violet” conține proprietăți medicinale și de stimulare a sănătății.
Dr. Li a explicat: „Compușii sunt antioxidanți care luptă împotriva cancerului. Ei înfometează și ucid celulele canceroase, precum și elimină celulele stem canceroase.
„Antocianii conțin, de asemenea, proprietăți antiangiogenice. S-a demonstrat, de asemenea, că acești bioactivi impresionanți combat efectele îmbătrânirii și ale stresului oxidativ.
„Deși sunt necesare mai multe cercetări asupra antocianilor, aceștia par să joace un rol în deteriorarea radicalilor liberi.”
Ceaiul din plante fără cofeină are un gust asemănător cu cel al ceaiului verde, a declarat Dr. Li, care a sugerat să înlocuiască ceaiul de după-amiază cu ceaiul din flori de mazăre fluture.
Dr. Li a adăugat: „Când pigmentul albastru este amestecat cu un acid, cum ar fi sucul de lămâie, se transformă într-o culoare fucsia strălucitoare.”
Modalități de a reduce riscul de cancer
Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) îi sfătuiesc pe cei care doresc să reducă la minimum riscul de cancer să facă „alegeri sănătoase” în viață.
Acestea includ: menținerea unei greutăți sănătoase; evitarea tutunului; limitarea cantității de alcool consumate; și protejarea pielii împotriva daunelor provocate de soare.
Cancer Research UK a avertizat că „nu toate cancerele pot fi prevenite”, dar vă puteți reduce riscul de cancer prin aderarea la alegeri mai sănătoase.
Potrivit cercetărilor, consumul acestui ceai reduce, de asemenea, riscul de diabet.
Un studiu, publicat în revista BMC Complementary Medicine and Therapies, a investigat modul în care băutura ar putea avea un impact asupra nivelului de zahăr din sânge și de insulină.
Deși a fost un eșantion mic de 15 persoane, cei care au consumat ceaiul din plante au beneficiat de o reducere a nivelului de zahăr din sânge și de insulină.
Un alt studiu a raportat că proprietățile antioxidante ale florii de mazăre fluture ar putea proteja împotriva deteriorării celulelor și a complicațiilor legate de diabet.