Din cuprinsul articolului
Un cardiolog a avertizat că simptomele care afectează alte părți ale corpului ar putea semnala că inima ta nu funcționează așa cum ar trebui.
Profesorul Anthony Mathur, cardiolog și administrator al Fundației pentru Celulele Inimii, a explicat că, odată ce inima ta devine prea slabă sau rigidă pentru a funcționa corect, ai de-a face cu o afecțiune cunoscută sub numele de insuficiență cardiacă.
Insuficiența cardiacă înseamnă că inima nu poate pompa sânge în jurul corpului în mod corespunzător. Afecțiunea nu înseamnă că inima ta a încetat să funcționeze, dar înseamnă că inima ta are nevoie de sprijin pentru a o ajuta să funcționeze mai bine.
Cardiologul a sugerat că aici ar putea interveni terapia cu celule stem. Tratamentul ar putea ajuta la îmbunătățirea sănătății generale a inimii.
Profesor Mathur: „Un indiciu vizibil este senzația de a nu putea respira, în special în timpul activității fizice, dar și în timpul repausului.
Un alt indicator cheie pentru potențiala insuficiență cardiacă este un nivel neobișnuit de oboseală și slăbiciune.
În insuficiența cardiacă, inima poate întâmpina provocări în furnizarea de oxigen și substanțe nutritive adecvate organismului, ceea ce duce la o aprovizionare insuficientă cu sânge a organelor vitale și a mușchilor. Acest lucru poate duce la un sentiment copleșitor de oboseală.
În plus, umflarea este un semn precoce, deoarece corpul poate reține lichide, determinând umflarea picioarelor, gleznelor, pulpelor sau a abdomenului.
Bătăile neregulate sau rapide ale inimii sunt un alt semn de avertizare timpurie la care trebuie să fii atent.
În cele din urmă, tusea persistentă cu sânge și respirația șuierătoare pot indica acumularea de lichid în plămâni.
Recunoașterea timpurie a acestor semne este crucială pentru a căuta ajutor în timp util”.
Deși aceste simptome pot fi asociate cu diverse probleme de sănătate, dacă persistă sau se agravează, este recomandat să consultați un medic de familie.
Profesor Mathur: „Dacă observați semne timpurii de insuficiență cardiacă, este esențial să luați măsuri. Luați legătura cu medicul dumneavoastră de familie sau sunați la serviciile de urgență dacă simptomele sunt severe.
O consultare cu medicul dumneavoastră de familie poate oferi informații valoroase despre cauza principală a simptomelor prin teste precum analize de sânge sau scanări ale inimii”.
Un medic cardiolog este cel mai potrivit să ofere sfaturi și să interpreteze semnele legate de sănătatea inimii. Cu toate acestea, este important să știi că simptomele variază de la persoană la persoană și că nu toate semnele pot fi specifice problemelor cardiace. Iată câteva semne generale care pot indica posibile probleme cu inima:
Este important să consulți un medic dacă experimentezi aceste simptome sau orice altceva neobișnuit care te preocupă.
Un control regulat și un stil de viață sănătos sunt, de asemenea, esențiale în menținerea sănătății inimii. Nu ezita să consulți un medic pentru evaluarea și diagnosticul adecvat în cazul unor probleme cardiace potențiale.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…