Medic cardiolog: cele șase băuturi care scad hipertensiunea arterială

Medic cardiolog: cum scazi hipertensiunea arterială. Oamenii își deteriorează adesea sănătatea nu doar cu ceea ce mănâncă, ci și cu ceea ce beau.

Prin urmare, este esențial să vă asigurați că faceți alegerile corecte și probabil că este mai ușor decât credeți să găsiți băutura favorită care scade tensiunea arterială.

Doi specialiști în sănătatea tensiunii arteriale au împărtășit câteva dintre opțiunile lor preferate pentru sănătatea inimii cu The Healthy @Reader’s Digest. Dr. Nick West, medic cardiolog, director medical și vicepreședinte de divizie al afacerilor medicale globale la Abbott’s Vascular Business, și Kimberly Snodgrass, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică.

„Deși aceste băuturi singure nu pot fi clasificate cu adevărat ca un tratament în sine, cu excepția, poate, în cazurile de tensiune arterială foarte modestă, ele sunt un adjuvant foarte util de scădere a tensiunii arteriale prescrise și ar trebui să fie considerate parte a unui managementul holistic al pacientului pentru hipertensiunea arterială”, subliniază dr. West, potrivit The Healthy @Reader’s Digest.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Medic cardiolog: cele șase băuturi care scad hipertensiunea arterială

1. Lapte cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi: Consumul unei căni de lapte pe zi ar putea ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

„Este bine cunoscut faptul că laptele cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi este îmbogățit cu vitamina D, o vitamină care promovează o tensiune arterială sănătoasă”, spune Snodgrass.

2. Suc de rodie: S-a dovedit că sucul de rodie îmbunătățește tensiunea arterială sistolică, care măsoară presiunea din artere atunci când inima îți bate. Potrivit, dr. West, această băutură conține antioxidanți și este bogat în vitamine, în special vitamina C.

 

3. Ceai de hibiscus: Ceaiul de hibiscus conține antociani, un grup de pigmenți roșu intens, violet și albastru care se găsesc în plante și alți antioxidanți sau compuși care inhibă oxidarea, o reacție chimică care poate produce radicali liberi. 

„Unii cercetători au descoperit că antocianinele și alți antioxidanți pot ajuta vasele de sânge să reziste deteriorării care le pot determina îngustarea”, spune Snodgrass.

4. Suc de roșii: S-a demonstrat că sucul de roșii îmbunătățește atât tensiunea arterială sistolică, cât și cea diastolică.

„Îmi plac roșiile în salată”, spune Snodgrass. „De asemenea, am constatat că multor oameni se bucură de sucul de roșii. S-a demonstrat că sucul de roșii îmbunătățește atât tensiunea arterială sistolică, cât și cea diastolică.”

Dr. West ne sfătuiește să alegem soiul nesărat, „deoarece s-a demonstrat că reduce atât tensiunea arterială, cât și colesterolul în studiile clinice și conține vitamina C și antioxidanți”.

Sursă foto: arhivă Doctorul Zili

Atenție! Sucurile conservate au zahăr adăugat

5. Suc de fructe de pădure: Fructele de pădure sunt pline de antioxidanți, excelente pentru beneficii anti-îmbătrânire.

„Îmi plac afinele proaspete în fulgii de ovăz”, spune Snodgrass. „Unii oameni se bucură de sucul de fructe de pădure și s-a descoperit că consumul de fructe de pădure a scăzut atât tensiunea arterială sistolica. Puteți adăuga fructe de pădure în fulgii de ovăz sau ca o gustare pentru a adăuga mai mulți antioxidanți în dieta dumneavoastră.”

Experții avertizează că cei care vor să cumpere suc de fructe de pădure, roșii, sfeclă sau rodie pentru sănătatea inimii, ar trebui să opteze pentru suc proaspăt sau neprocesat.

„Sucurile conservate au, de obicei, zahăr adăugat și un nivel ridicat de sodiu, ceea ce poate avea efectul opus.”

 

 

6. Suc de sfeclă: Sfecla este bogată în nitrați dietetici, un compus despre care se știe că are efecte de scădere a tensiunii arteriale.

Potrivit dr. West, sfecla este bogată în nitrați și „sucul crud de sfeclă scade tensiunea arterială, fiind bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Eficacitatea sa este susținută de un studiu clinic randomizat care arată îmbunătățiri ale tensiunii arteriale, precum și indici de inflamație sistemică.”

Recent Posts

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

22 de minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

52 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

o oră ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

3 ore ago

Citeste si: