Sari la conținut

Medic: Când sunteți răcit, mâncați aceste alimente pentru o recuperare mai rapidă

alimentatia pe timpul iernii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
varza murata de consumat cu precădere în sezonul rece

Alimente care ajută la răceală și gripă.  Se așteaptă ca sezonul de gripă și rece din acest an să vină devreme și să fie foarte sever. SARS-CoV-2, devenit virus sezonier, va continua să circule și, după cum au arătat deja statisticile Ministerului Sănătății, redeschiderea școlilor și grădinițelor va duce la creșterea numărului de infecții respiratorii de tot felul.

În acest context, medicii recomandă o alimentație sănătoasă, alimente bogate în flavonoide. Va ajuta corpul să se recupereze mai repede.

nevoie de proteine ​​(oferă organismului energia de care are nevoie pentru a lupta împotriva infecției), precum și de substanțe antiinflamatoare, în special flavonoide. Expertul recomandă în acest caz să consumați ouă și miere. 2 alimente care ajută la răceală Ouăle oferă organismului proteine ​​de înaltă calitate, ușor digerabile.

Alimente care ajută la răceală și gripă

Ouăle oferă organismului proteine ​​de înaltă calitate, ușor digerabile.

În ceea ce privește componentele antiinflamatoare, mierea și fructele pot fi surse de antioxidanți. Consumul lor accelereaza si recuperarea dupa raceli.

Aliment care accelerează recuperarea după gripă și răceală

„Un produs precum mierea poate accelera recuperarea. Poate fi adăugat în ceai în cantități mici. Compoturile din fructe de pădure și băuturile din fructe sunt foarte bune”, a spus Ginsburg, medic nutriționist.

Leac pentru răceală și gripă

Mierea este o sursă de carbohidrați rapizi pe care organismul îi absoarbe ușor și complet.

Antioxidanții și vitaminele din compoziția sa susțin procesele de recuperare după leziuni, stres și boli. Bioflavonoidele naturale, oligoelementele și mineralele ajută la rezistența infecțiilor virale și bacteriene prin stimularea imunității locale. Beneficiile mierii pentru organism constă și în efectele locale.

beneficiile mierii pentru organism
Sursa foto: arhiva doctorulzilei

Proprietățile sale de vindecare a rănilor și emoliente determină utilizarea extractelor sale într-o serie de creme și suplimente nutritive. În ciuda beneficiilor evidente, acest produs nu trebuie exagerat – este bogat în calorii și are, de asemenea, o povară semnificativă de alergii.

Adulții ar trebui să se limiteze la 2-3 linguri pe zi, iar copiii – jumătate. La bebelușii sub un an, răspunsul imunitar nu este complet format, așa că ar fi mai rezonabil să amânăm introducerea acestui produs, potrivit Actualno.

În cele mai multe cazuri, nu va dăuna organismului chiar dacă mănânci mai mult decât este necesar, dar există și excepții neplăcute. Acestea includ intoleranța individuală la componentele produsului (alergia alimentară).  În acest caz, folosirea chiar și a câtorva picături poate duce la mari probleme.

„Mierea nu trebuie consumată când este foarte fierbinte. Cu o creștere bruscă a temperaturii la 70-80 de grade, se formează compuși cancerigeni periculoși, în special 5-hidroximetilfurfural.

Conform studiilor pe animale, această substanță este capabilă să se lege de ADN și proteine, provocând replicare necontrolată și mutații. În același timp, alte surse neagă activitatea oncogenă a 5-hidroximetilfurfuralului și indică faptul că prezența acestuia în miere înseamnă doar că produsul a fost încălzit și și-a modificat ușor proprietățile fizico-chimice”, spune expertul.

 

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel