Sari la conținut

Medic: Bila o putem descărca prin două metode simple! Alimentul care trebuie consumat pe stomacul gol

Bila leneșă sau disfuncția biliară
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Simona Carniciu, expertul în boli metabolice și nutriție, a explicat la Antena 3 ce trebuie să facem în această persoană pentru a scăpa de ndigestie, senzaţia de greaţă, prea plin, durere sau balonare.

„Starea de bine depinde extrem de mult de alimentaţie. Este important să ne pregătim puţin de masa de Crăciun, pentru că ştim că vom mânca ceva mai mult.

Să apelăm la câteva trucuri pe care le pot folosi atât femeile, cât şi bărbaţii.

Cumva, să avem grijă să descărcăm vezica biliară. De ce?! Ei bine, pentru că va veni o cantitate foarte mare de grăsimi şi evident că aceasta nu poate tolera corect din punct de vedere digestiv.”, a spus Expertul în boli metabolice și Nutriție Simona Carniciu, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea de la Antena 3 CNN.

Persoanele care au probleme să aibă mare grijă

Astfel că, persoanele care au probleme să aibă mare grijă. Nu îşi doreşte nimeni să ajungă la camera de gardă. De obicei, acestea sunt pline din cauza acestor asocieri multiple de diverse tipuri de alimente preparate sau băuturi.

Bila o putem descărca prin două metode simple. Prima şi cea mai clasică ar fi, ca dimineaţa, pe stomacul gol, să bem un gălbenuş crud amestecat cu sare. Apoi, stăm culcaţi pe partea dreaptă. Gălbenuşul îl putem înlocui cu ulei de măsline şi puţină zeamă de la o lămâie.

Este important să luăm şi suplimente care ajută digestia în această perioadă. Sunt şi tot felul de ceaiuri digestive. Sunt tot felul de suplimente exact pentru aceste stări care pot apărea în cazul în care exagerăm.

Ananasul este extraordinar de bun după aceste excese alimentare. Să avem grijă ca în această perioadă să mâncăm cate puţin şi să avem mai multe legume pe masă.

În momentul în care mâncăm şi desert după masă avem încărcătură de glucoză destul de mare și fructoză, dacă mai are şi ceva fructe.

Dacă consumăm un desert care conține şi iaurt, avem și proteine și ceva grăsimi. Se încetineşte absorbția și nu mai urcă la fel de tare glicemia.

În schimb, dacă este un desert care este o bombă de zahăr, este bine să-l consumăm imediat după masă, în ideea de a amesteca cu tot felul de fibre.

Bila leneșă sau disfuncția biliară

Nu consuma dulce pe stomacul gol

Dulce de dimineață niciodată. Pentru că dacă îi dai organismului direct o avalanşă de dulce dimineaţa, el nu mai are nevoie să-şi ia din alte surse şi nu este avantajos, mai ales dacă vrei să şi slăbeşti.

Deci, cozonacul nu este mic dejun decât dacă avem grijă să mâncăm foarte puțin și în combinație cu un iaurt. Apoi trecem la aperitiv, unde mâncăm o cantitate cât se poate de mică de alimente. Avem grijă să nu combină. Le separăm ușor și le combinăm cu ceva, cu un fir de ceapă verde, cu salată, cu murături.

Să nu consumăm foarte multe grăsimi deodată. Să încercăm să facem lucruri care ne fac să ne simţim bine, pentru că atunci când te simţi bine, digestia este mai bună. Să facem şi mişcare pentru că ajută la digestie în această perioadă.”, a mai spus medicul.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel