Din cuprinsul articolului
Nutriționistul rus Dr. Alexey Kabanov recomandă o băutură revigorantă ca înlocuitor al cafelei – aceasta furnizează organismului calciu și fier și este bună și pentru intestine.
„Spre deosebire de cafea, ceaiul matcha conține o mulțime de vitamine și fibre, care sunt importante pentru funcționarea tractului gastrointestinal. Acesta oferă protecție antioxidantă și ajută la normalizarea digestiei”, explică Dr. Kabanov.
El adaugă că beneficiul băuturii constă în compoziția sa pe bază de plante. Proteine, fibre, minerale (fier, calciu), vitaminele A, C, clorofila (detoxifiere naturală) – toate aceste componente sunt utile atunci când sunt consumate în mod regulat și sunt necesare pentru organismul nostru.
„Dar combinația balansează între beneficii și efecte nocive. Dacă începeți să-l beți prea des, vor fi mai multe efecte nocive. Nu ar trebui să începeți fiecare zi cu o băutură atât de concentrată. Este mai bine să o beți nu mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână”, sfătuiește expertul.
Nutriționistul rus Dr. Natalia Nefedova dă un răspuns la această întrebare.
Matcha conține antioxidanți sau, mai exact, catechine. Aceștia sunt compuși din grupul flavonoidelor care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi. Oamenii de știință de la Universitatea din Colorado au arătat că matcha conține de 137 de ori mai mulți decât ceaiul verde obișnuit. Datorită unei concentrații atât de mari de catechine, produsul poate fi un mijloc eficient de a preveni artrita reumatoidă și cataracta și de a încetini procesul de îmbătrânire.
Conform mai multor articole științifice, catechinele conținute în ceaiul verde pot promova pierderea în greutate și normalizarea proceselor metabolice din corpul uman. Desigur, aceste proprietăți sunt mai eficiente atunci când sunt combinate cu activitatea fizică și o nutriție adecvată.
„Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință olandezi, consumul de matcha (sub formă de băutură sau bară de suplimente) poate îmbunătăți atenția, concentrarea și capacitatea cognitivă în general. Băutura vă poate îmbunătăți, de asemenea, starea de spirit”, spune Dr. Nefedova.
„Ceaiul matcha ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge. După cum a arătat un studiu realizat de oamenii de știință chinezi, consumul regulat al băuturii poate ajuta la reducerea colesterolului și la normalizarea nivelului de zahăr din sânge și, prin urmare, la prevenirea diabetului de tip 2 și a bolilor cardiovasculare”, adaugă expertul.
„Consumul de matcha poate ajuta la recuperarea ficatului. Acest rezultat a fost dat de un studiu realizat de un grup de oameni de știință iranieni pe persoane cu hepatoză grasă, o boală non-alcoolică a ficatului gras”, adaugă Dr. Nefedova.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…