Din cuprinsul articolului
Medic ATI din Spitalul Colentina: Suntem supuși unor presiuni de neimaginat, hărțuiți de toată lumea. Avem de dat sute de răspunsuri la plângeri penale halucinante.
În martie, 2020, Spitalul Clinic Colentina era desemnat primul spital-suport Covid. Și, deși timp de 16 luni, Spitalul Colentina a tratat doar pacienți Covid, autoritățilenu au amenajat și alte secții ATI, cu toate că au avut suficient timp la dispoziție. Drept urmare, medicii care lucrează la Colentina au fost solicitați mult peste puterile lor.
Medicul primar Laura Zarafin, din cadrul secției ATI Chirurgie din Spitalul Colentina, vorbește despre situația disperată în care se găsesc doctorii din acest spital, în cel de-al patrulea val Covid. Cei mai mulți sunt obosiți, hărțuiți, supuși unor presiuni enorme.
Mai mult, medicul Zarafin dezvăluie faptul că multe spitale din București refuză să primească și să trateze pacienți infectați cu coronavirus, în ciuda dispozițiilor primite de la autorități.
„Când am încetat să fim oameni ?
Este o întrebare care mi se învârte în cap de peste două săptămâni, de când, crescând numărul infectaților cu varianta delta (nimic surprinzător !!!!) , au crescut din nou cazurile critice care necesită tratament în ATI!!
Cu surprindere și profundă indignare constat că, după 17 luni, confrații nostri care au privit pandemia la televizor, nu numai că nu și-au amenajat zonele lor Covid in spitale (deși legea spune CLAR asta), ci continuă să ne „arunce” efectiv pacienți infectați și care au forme critice de boală tot in ATI Colentina.
Acest nou „val” (deși îmi displace cuvântul) nu ar fi trebuit să surprindă pe nimeni.
Din păcate, confrații noștri tac, „se dau la fund”, renovează fix acum secții ATI, pe altele nu le deschid, deși au zeci de rezidenți; în schimb fac ce au știut ei să facă mai bine timp de aproape doi ani. Așa au ajuns ATI-iștii din Colentina, o mână de oameni care nu au rezidenți, care nu au avut concedii și care și-au petrecut și Crăciunul si Paștele între oameni care se luptau pt fiecare respirație, care au riscat să își infecteze familiile când nu existau echipamente de protectie, la capătul răbdării.
Suntem supuși unor presiuni de neimaginat, hărțuiți realmente de toată lumea, se țipă la noi, suntem amenintati si, ca premii, avem de dat sute de răspunsuri la plângeri penale halucinante”, a scris Laura Zarafin pe contul său de Facebook.
Medicul din cadrul secției ATI Chirurgie din Spitalul Colentina atrage atenția colegilor săi că e momentul să deschidă „porțile spitalelor” și să-și facă propriile zone Covid.
„Există cadru legal, deși nici nu era nevoie de vreo lege pentru ca orice medic să fi înțeles deja necesitatea unor zone Covid în fiecare spital mare.
Cât despre anesteziști, eu cred cu tărie că fiecare medic cu această specialitate ar fi trebuit să fi văzut până acum cum este insuficiența respiratorie dată de Sars-Cov-2, pt că nu este ARDS- ul din cărți și este evident că vom fi nevoiți să trăim cu acest virus.
Revenind: deschideți porțile spitalelor, faceți-vă propriile zone Covid și nu ne mai hărțuiți, învățați să fiți oameni și colegi!!
Nu mai dați vina pe legi, pentru că există lege, dar preferați să o ocoliți.
De deontologie, solidaritate, empatie, vocație chiar nu are rost să vorbesc.
Există o mână de medici-oameni pentru care pandemia nu a existat doar la televizor”, a concluzionat medicul Laura Zarafin.
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…