Categories: Expertul zilei

Medic: ”Apa minerală e contraindicată în anumite cazuri pentru că poate contribui la evoluția unor afecțiuni”

Apa minerală – plata sau carbogazoasă – este o apă microbiologic pură. În general, aceasta are, după cum sugerează și numele, un continut ridicat de minerale care nu o recomandă pentru un consum zilnic.

Potrivit Administrației Americane care se ocupă de controlul alimentelor și medicamentelor (FDA), apa minerală trebuie să conțină, în mod natural, minerale și interzice producătorilor să adauge minerale în apă:

Mineralele care sunt adesea prezente în apa minerală includ:

Spre deosebire de apa de la robinet, apa minerală este îmbuteliată la sursă. Unii oameni preferă apa minerală datorită purității sale și a lipsei tratamentelor de dezinfecție chimică.

Apa minerală poate agrava anumite afecțiuni

Cu toate acestea, apa minerală poate fi supusă unor procese de prelucrare. Acestea pot include adăugarea sau îndepărtarea gazului cu dioxid de carbon (CO2) sau eliminarea substanțelor toxice, cum ar fi arsenicul. CO2 ajută la prevenirea oxidării și limitează creșterea bacteriană în apa minerală. Apa carbonatată natural are CO2 de la sursă.

Deși, au anumite beneficii pentru sănătate, apele minerale nu trebuie considerate produse totuși miraculoase.

”În unele cazuri, sunt chiar contraindicate pentru că pot contribui la evoluția unor afecțiuni. Spre exemplu, acestea trebuie evitate în afecțiuni precum cele de sânge sau cardiace, renale, cancer, în diabet, hemoragii, unele boli de piele sau ulcer gastric. De asemenea, organismul copiilor mici nu este pregătit pentru metabolizarea unui conținut ridicat de săruri și oligoelemente. Astfel că, în cazul lor, se recomandă o apă slab mineralizată. Apa de la robinet filtrată este o opțiune sigură și convenabilă”, a explicat Prof. Dr. Dan Dumitrascu.

Pe lângă asta, majoriatea apelor minerale sunt îmbuteliate în sticle de plastic care conțin bisfenol A sau BPA. Această substanță chimică poate interfera cu funcția hormonală normală.

Microplasticele, mici particule de plastic, sunt o altă preocupare potențială. Oamenii de știință au identificat microplastice în alimente și băuturi, precum și în produse din fructe de mare, bere și sare de masă.

În 2018, cercetătorii au publicat o revizuire sistematică a datelor actuale privind toxicitatea plasticului. Deși recunosc că sunt necesare mai multe cercetări, autorii raportează că microplasticele din apa minerală îmbuteliată nu par să prezinte un risc pentru siguranță.

Recent Posts

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

9 minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

39 de minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

o oră ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

3 ore ago

Citeste si: