Din cuprinsul articolului
Migrena este un tip de nevralgie caracterizată de atacuri recurente de durere pulsatilă, moderată pana la severa, care se manifesta doar pe o parte a capului. Atacurile de migrena netratate durează de la patru pana la 72 de ore și pot fi agravate de activitate fizică, lumină intensă, zgomote și mirosuri puternice.
Medic: „Anumite produse din alimentație pot provoca atacuri de migrenă”. Neurologul Galina Nevryuzina vorbește despre rolul nutriției în dezvoltarea migrenei și oferă recomandări pentru ajustarea dietei pentru a calma durerea.
Medicul a precizat că alimentele care provoacă migrene sunt: îndulcitorii (în special aspartamul), cofeina, glutamat monosodic (gustări, sosuri, cârnați, șuncă), alcoolul (în special vin roșu, bere, coniac), alimentele fermentate (varză murată, pâine). otet, deserturi (inghetata, unt de arahide), legume si fructe (rosii, ceapa, masline, avocado, citrice, smochine), produse cu gluten (paine din grau, paste, dulciuri), ciocolata, bauturi energizante.
Cu toate acestea, ea a remarcat că acest lucru nu înseamnă că o persoană care suferă de migrenă ar trebui să înceteze imediat să mai consume alimentele prezentate mai sus. În unele cazuri, atacul poate începe numai cu excluderea bruscă a unui anumit produs din dietă.
„Pentru a afla mai ușor ce produs duce la un atac de migrenă, ar trebui să îți monitorizezi starea și, de asemenea, să ții un jurnal alimentar combinat cu un jurnal al durerilor de cap”, conchide medicul.
Durera intensă de cap poate duce la infarct
Primul semn al unui AVC poate fi o durere de cap severă, care adesea trece neobservată sau este confundată cu o migrenă. Aceasta poate fi însoțită de alte simptome mai grave.
Un AVC poate provoca dificultăți în vorbire, cunoscute sub numele de afazie, și poate duce la asimetrie facială, cum ar fi coborârea unuia dintre colțurile gurii. Persoana afectată poate avea dificultăți în articularea cuvintelor sau în găsirea cuvintelor potrivite (afazia lui Broca), sau poate vorbi fluent, dar fără sens.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…