Din cuprinsul articolului
Medic, despre cele mai benefice legume pentru colon.Legumele de sezon, care conțin multe vitamine, oligoelemente și fibre, vor ajuta la reducerea riscului de apariție a cancerului de colon și tractul digestiv, potrivit unui medic nutriționist.
Medicul spune că ar trebui să includeți în alimentație broccoli, ridichi, napi, varză de Bruxelles, conopidă și alte tipuri de varză. Conțin o cantitate mare de fibre alimentare vegetale, care stimulează procesul digestiv. Dar, mai important, ele servesc drept hrană pentru bacteriile benefice care locuiesc în intestine. Așa se formează microbiota, care susține organismul în ansamblu, potrivit express.co.uk.
Legumele crucifere produc compuși activi precum indolul și sulforafanul. Acestea reduc și mai mult riscul de cancer datorită proprietăților lor antiinflamatorii.
Un nutriționist recomandă adăugarea de broccoli în dietă datorită conținutului său de sulforafan. Sulforafanul reduce dimensiunea și numărul celulelor canceroase de sân.
Morcovii sunt sănătoși deoarece conțin multe substanțe benefice, inclusiv beta-carotenul, care este un antioxidant puternic.
Pe lângă colon, consumul regulat de morcovi ajută la reducerea nivelului de colesterol și la prevenirea dezvoltării unor boli precum ateroscleroza și atacul de cord. Morcovii sunt o sursă bogată de potasiu, care este un vasodilatator sau vasodilatator, care, de asemenea, crește fluxul sanguin și îmbunătățește circulația.
O altă substanță sănătoasă pentru inima, cumarina, se găsește și în morcovi. Ajută la reducerea hipertensiunii arteriale și la protejarea sănătății inimii. Vitamina C prezentă în morcovi este un antioxidant care oferă protecție directă ADN-ului și ARN-ului de acțiunea dăunătoare a radicalilor liberi.
„Există mai multe studii bazate pe dovezi că consumul regulat de morcovi reduce riscul de a dezvolta cancer de stomac cu 26%. Iar riscul de a dezvolta cancer de prostată este de 18%”, a remarcat specialistul.
Alte alimente împotriva cancerului includ fasolea, care conține fibre și fructele de pădure, care sunt bogate în antociani. Lista include, de asemenea, nuci, pește și ulei de măsline.
De asemenea, medicul enumeră semnele clasice ale cancerului intestinal:
Alina Bădic, predicțiile astrale pentru săptămâna 20– 26 octombrie: „Vorbim despre o forță deosebită cu…
Nicolae Ceaușescu nu a băut cafea niciodată! Tudor Octavian, publicist și jurnalist român, a dezvoltat…
Cum se menține în formă Regele Charles și soția sa. La ce trucuri apelează ca…
Metoda care poate DISTRUGE colesterolul rău. Un medic renumit spune că obiectivul trebuie să fie…
Reputat medic oncolog, despre alimentele care cresc riscul de cancer. Acesta spune că ne distrug…
Oamenii de știință spun ca o băutură încetinește îmbătrânirea femeilor trecute de 40 de ani!…