Categories: Stil de viaţă

Medic: Acestea sunt cele mai periculoase legume, ai grijă cu ele

Legumele sunt unul dintre cele mai utile și benefice alimente pentru organism și trebuie incluse în dieta zilnică. Dar unele dintre ele trebuie consumate cu prudență. Un medic nutriționist explică de ce ar trebui să fie atent la consumul lor. Vezi despre ce legume este vorba.

La ce legume trebuie să acorzi mai multă atenție

Printre legumele la care ar trebui să fii atent, expertul vorbește despre cartofi. Acest produs are un indice glicemic destul de ridicat. În plus, după consumul acestuia, senzația de foame poate reveni rapid. De asemenea, cartofii conțin mult amidon și carbohidrați, ceea ce poate determina creșterea nivelului de zahăr din sânge.

De asemenea, pe lista medicului, se găsesc roșiile, în ciuda beneficiilor lor neîndoielnice, au unele dezavantaje. În special, pot crește producția de histamină, care este un tip de mediator al reacțiilor alergice. De aceea, specialistul sfătuiește aceste legume să fie supuse unui tratament termic preliminar.

Ardei. Risc pentru persoanele care suferă de gastrită

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Potrivit medicului, anumite persoane ar trebui să consume ardei cu prudență. Poate prezenta un anumit risc pentru persoanele care suferă de gastrită, ulcere sau hipotensiune arterială. În plus, spanacul a ajuns și el pe lista alimentelor perfide. Poate acumula pesticide.

De asemenea, conține histamina, care poate reprezenta o amenințare pentru persoanele cu alergii. Spanacul conține substanțe speciale – oxalați, săruri și esteri ai acidului oxalic. Aceste substanțe sunt toxice; atunci când reacţionează cu alţi compuşi din corpul uman, formează cristale care irită intestinele şi rinichii.

Ce persoane nu au voie să le consume

De aceea, potrivit medicului, spanacul nu trebuie consumat de persoanele cu gută, artrită, boli hepatice. De asemenea, nu este un aliment potrivit pentru sugari și copii mici. Când mâncărurile cu spanac sunt păstrate la temperatura camerei timp de o zi sau două, sub influența anumitor bacterii, în ele se formează săruri de azot toxice.

Când sunt consumate, acestea sunt absorbite în sânge și „elimină” majoritatea celulelor roșii din sânge, provocând probleme de respirație. Acest lucru poate duce la dificultăți de respirație, diaree și alte simptome acute de otrăvire. În același timp, expertul atrage atenția asupra faptului că nu trebuie să renunți complet la aceste legume. Este important să respectați pur și simplu măsura și să reglați cantitatea acestora în dietă.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

11 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

31 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

51 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: