Medic: Acestea sunt cele mai bune tipuri de peşte care topesc grăsimile din sânge

Peștele este o sursă naturală de proteine, vitamine și minerale și este unul dintre cele mai sănătoase alimente ce poate fi consumat, de pildă, la cină.

Medicul gastroenterol Ekaterina Kashukh a dezvăluit ce tip de pește scade rapid colesterolul, dar care îmbunătățeşte și calitatea somnului. Una dintre cele mai sănătoase opțiuni este consumul de pește cu legume.

Conţinut mare de acizi grași polinesaturați omega-3

Specialistul susţine că, potrivit studiilor, somonul și tonul sunt tipurile cele mai eficiente de peşte care topesc grăsimile din sânge. Ambele conțin niveluri ridicate de acizi grași polinesaturați omega-3, care ajută la normalizarea nivelului de colesterol.

În plus, aceste soiuri de pește sunt bogate în vitaminele D și B12, zinc, fier, seleniu și fosfor. Toate aceste substanțe au un efect pozitiv asupra activității sistemului cardiovascular și nervos și ajută la întărirea sistemului imunitar.

În același timp, tonul este mai hipo-caloric decât somonul, așa că se încadrează perfect în alimentația persoanelor care au probleme cu kilogramele în plus.

„O altă opțiune pentru cină este codul. Acesta este destul de sărac în calorii, dar conține multe proteine ​​și îți oferă o senzație de sațietate pentru o lungă perioadă de timp”, explică dr. Ekaterina Kashukh.

Cele mai sănătoase combinaţii alimentare

Peștele se potrivește bine cu legume (broccoli, conopidă, morcovi sau spanac), fructe, leguminoase (fasole, linte, soia, mazăre), precum și cereale integrale (orez, quinoa). De asemenea, puteți adăuga nuci și semințe la preparatele din pește – în acest fel veți face mâncarea mai gustoasă și hrănitoare.

Cele mai utile modalități de a pregăti mâncăruri din pește sunt coacerea sau fierberea într-o tigaie sau gătirea la abur.„Reţineţi faptul că, atunci când gătiți pește, este mai bine să folosiți piper negru, usturoi, ceapă și lămâie. Aceste condiment vor adăuga savoare și aromă mâncării, fără un surplus caloric”, argumentează medicul.

Risc mai scăzut de boli de inimă

Peștele conține substanțe nutritive foarte necesare, cum ar fi vitaminele D și B2, calciu, fosfor și minerale precum fier, zinc și magneziu. Acești nutrienți contribuie la sănătatea și bunăstarea generală.

Consumul regulat de pește este asociat cu un risc mai scăzut de boli de inimă. Acizii grași Omega-3 ajută la menținerea unui nivel sănătos de colesterol și la reducerea riscului de boli coronariene.

Totodată, consumul de pește este asociat cu îmbunătățirea funcției cognitive, a memoriei și a riscului redus de boli neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer.

Recent Posts

Robotul chirurgical de la Spitalul Grigore Alexandrescu, pus în funcţiune

Robotul chirurgical pentru intervenţii pediatrice de la Spitalul ''Grigore Alexandrescu'' este funcţional, iar primele intervenţii…

22 de minute ago

Efectul Dunning-Kruger: ești atât de deștept pe cât te crezi?

Efectul Dunning-Kruger este o prejudecată cognitivă în care oamenii își supraestimează în mod eronat cunoștințele…

52 de minute ago

Adio calcar: Secretele unui duș strălucitor de curat în trei pași!

Calcarul - acel inamic neplăcut care se furișează în baie când ne așteptăm mai puțin.…

o oră ago

Previziuni șocante pentru 2025: Cum se va schimba lumea conform profețiilor lui Nostradamus și a Babei Vanga?

Conform profețiilor lui Nostradamus și Babei Vanga, anul 2025 promite schimbări dramatice pentru omenire. Predicțiile…

2 ore ago

HOROSCOP. Scorpionul aduce lecţii de viaţă pentru fiecare zodie

Intrarea nativilor horoscopului sub influenţa zodiei Scorpionului (23 octombrie - 21 noiembrie) aduce penztru fiecare…

2 ore ago

Ce beneficii au şi câți bani primesc donatorii de sânge în România?

Până la 1 ianuarie 2024, donatorii primeau doar 67 de lei în bonuri de masă.…

3 ore ago

Citeste si: