Din cuprinsul articolului
Expertul în demență Bernadette Mossman a spus: „Există peste 200 de subtipuri de demență de care suntem conștienți în prezent”. Cele mai frecvente includ Alzheimer, demența vasculară, demența cu corpi Lewy, demența frontotemporală și demența mixtă. Mossman a explicat: „Deși există diferite boli care pot provoca demență, în general, dezvoltarea simptomelor se datorează acumulării anormale de proteine în creier”.
Ea a explicat: „Acumularea anormală de proteine în creier face ca celulele nervoase să funcționeze mai puțin eficient și în cele din urmă să moară.
Pe măsură ce celulele nervoase mor, diferite zone ale creierului se micșorează, ceea ce duce la funcționarea creierului într-un mod diferit”.
În timp ce unele dintre aceste simptome în sine „s-ar putea să nu pară semnificative” și ar putea indica o deficiență cognitivă ușoară, ele ar putea fi un precursor al demenței.
„De aceea, este crucial ca aceste simptome să fie luate în serios”, a spus Mossman.
Eaa sfătuit pe oricine care se confruntă cu astfel de simptome să „rezerve o întâlnire cu un medic de familie”.
Medicul poate „investiga simptomele în continuare și poate confirma dacă este posibil ca simptomele să indice un început de demență”.
Mossman a adăugat: „Trebuie să ne amintim că, indiferent de tipul de demență diagnosticat și de partea creierului afectată, fiecare va experimenta demența în felul său unic.
Prin urmare, poate fi dificil să identificați semnele și simptomele de la început, deoarece acestea pot varia de la o persoană la alta.”
În calitate de director medical la Vida Healthcare, Mossman a spus: „Există o multitudine de moduri prin care putem sprijini persoanele care trăiesc cu demență.
Și cu cât cineva este diagnosticat mai devreme, cu atât mai repede îi pot fi oferite îngrijirea și sprijinul potrivit.”
Vă simțiți mai bine atunci când sunteți în aer liber - chiar dacă este vorba…
Horoscopul zilei de sâmbătă, 16 noiembrie 2024, spune că cele mai multe zodii văd o…
Peste 3.600 de euro pe locuitor au fost cheltuiţi în medie, în anul 2022, în…
Cancerul pulmonar este o boală atât de periculoasă, de aceea prevenirea și conștientizarea simptomelor sale…
V-ați întrebat vreodată câte pesticide sunt ascunse în acele mere frumoase și strălucitoare pe care…
Ați observat vreodată că anumite numere apar mereu și mereu în viața dumneavoastră? Poate că…