Din cuprinsul articolului
Corpul tău transformă alimentele și băuturile în energie toată ziua, în fiecare zi. Corpul tău poate transforma, de asemenea, grăsimea stocată în energie. Aceste procese sunt cunoscute sub numele de metabolism. Dar metabolismul tuturor nu este același. De fapt, ceea ce mănânci poate avea un impact masiv asupra cât de „înalt” este metabolismul tău. Un medic a împărtășit trei sfaturi de dietă despre cum să-ți accelerezi metabolismul pentru a te ajuta să arzi mai multe grăsimi pe parcursul zilei.
Doctor Tax Bhatia, sugerează pe blogul ei că accelerarea metabolismului se reduce la trei factori principali, dintre care doi pot fi modificați de alimentele pe care le consumi.
Unul dintre acești factori este dacă energia pe care o luați din alimente este sau nu folosită pentru a descompune alte alimente sau este arsă direct. Acesta se numește „efectul termogen” al alimentelor, explică ea.
Ceilalți doi factori includ rata metabolică bazală și cât de multă activitate fizică faceți. Rata metabolică bazală este cantitatea de energie pe care o descompuneți în mod natural fără a face nimic.
Doctorul Bhatia explică că anumite alimente pot influența rata metabolică bazală, precum și modul în care alte alimente sunt utilizate în organism (efectul termogenic).
Aceste alimente speciale vă pot ajuta „să ardeți mai multe calorii în repaus și vă pot ajuta să pierdeți în greutate”, adaugă ea.
Deci, care sunt alimentele pe care le recomandă ea pentru a vă îmbunătăți metabolismul pentru a arde mai multe grăsimi?
Doctorul Bhatia recomandă de fapt adăugarea a trei nutrienți suplimentari diferiți la băutura ta de dimineață, fie că este cafea sau ceai. Ea spune:
„Dacă adăugați ingredientele potrivite, puteți pregăti digestia, puteți furniza energie celulelor voastre și puteți susține metabolismul sănătos și nivelurile hormonale.”
Unul dintre nutrienții pe care îi recomandă să îi adauge sunt peptidele de colagen.
Colagenul este o proteină folosită de organismul nostru pentru a-i da structură, dar poate fi consumată și ca supliment. Conține aminoacizi – elementele de bază ale proteinelor – care pot fi benefice pentru metabolismul tău.
Ea explică: „Colagenul conține aminoacizi care ajută la transformarea alimentelor în nutrienți care alimentează celulele – ajutând la creșterea metabolismului pe tot parcursul zilei!”
Una dintre aceste substanțe chimice este glicina, despre care medicul explică că „lipsește adesea” în dietele occidentale.
Ea a adăugat: „Glicina ajută la metilare, un pas crucial în transformarea nutrienților din alimente în combustibil. Acest lucru poate avea un impact pozitiv asupra metabolismului.”
De asemenea, medicul recomandă adăugarea de scorțișoară în băutura de dimineață.
Studiile au arătat că o linguriță de scorțișoară vă poate reduce nivelul zahărului din sânge, crește arderea grăsimilor și poate încetini inflamația.
Un studiu a analizat modul în care substanța chimică din scorțișoară care îi dă mirosul reacţionează la celulele adipoase umane.
S-a descoperit că grăsimile au început să creeze enzime care au crescut descompunerea grăsimilor.
Ultimul ei sfat a fost să adaugi ulei de cocos în cafea sau ceai.
Uleiul de cocos este un alt nutrient care conține substanțe chimice mici care sunt legate de arderea grăsimilor.
În special, conține o mulțime de acizi grași cu lanț mediu, despre care studiile au arătat că îți stimulează metabolismul.
Cu toate acestea, ar putea exista riscuri pentru sănătate asociate cu utilizarea prea multă ulei de cocos. Uleiul conține aproximativ o treime mai multe grăsimi saturate decât untul, explică British Heart Foundation.
Organismul sanitar spune: „Au existat speculații că unele dintre grăsimile saturate din uleiul de cocos ar putea fi mai bune pentru noi decât alte grăsimi saturate, dar până acum nu există suficiente cercetări de bună calitate pentru a ne oferi un răspuns definitiv.
Deocamdată, dacă îți place gustul uleiului de cocos, atunci, ca și în cazul untului, este bine să-l folosești din când în când. Cu toate acestea, cel mai bine este să vă limitați la cantități mici și să utilizați uleiuri nesaturate ca alegere de zi cu zi.”
Mai mult, există unele dovezi că consumul prea mare de cafea ar putea să nu fie bun pentru metabolismul unor oameni pe termen lung.
Potrivit studiilor, condiţiile meteorologice influențează în mod direct sănătatea oaselor și a mușchilor, însă nu…
O vizită de trei minute la toaletă cu telefonul mobil se poate transforma cu ușurință…
România traversează o perioadă de tranziție meteorologică, cu temperaturi în creștere până la mijlocul săptămânii,…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an…
Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, horoscopul celor 12 zodii pentru…
Un nou studiu publicat în revista "British Journal of Clinical Psychology" dezvăluie o parte dintre…