Medic: Aceste produse sunt mai periculoase pentru pancreas decât alimentele grase

Unele produse sunt mai periculoase pentru pancreas decât alimentele grase. Un medic explică care sunt efectele negative.

Pancreasul reacționează prost la alimentele picante și grase. Acest lucru este adevărat, dar lista nu este completă, a subliniat profesorul toxicolog Mihail Kutushov.

Cele mai dăunătoare produse pentru pancreas

„În plus, printre principalele periculoase pentru pancreas există produse complet diferite. Pentru că, de exemplu, astăzi mulți oameni beau cafea în fiecare zi – și în cantități mari. O persoană, de regulă, bea o băutură revigorantă o zi mai des decât să mănânci mâncăruri picante sau ceva gras sau afumat pe stomacul gol și ca o gustare, pancreasului nu-i place cafeaua”, spune Mikhail Kutushov, sfătuind să acorde preferință cicoare.

Ciocolata, al doilea produs de pe listă care dăunează pancreasului

Al doilea produs de pe listă care dăunează pancreasului este ciocolata. Faptul este că carbohidrații rapizi îl fac să producă insulină mai intens. Acest lucru duce în cele din urmă la perturbarea metabolismului carbohidraților.

Pe locul trei se află bananele, care conțin aceiași carbohidrați rapidi și o cantitate mare de zahăr natural.

Ciocolata și bananele, două alimente periculoase pentru pancreas

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Ciocolata și bananele și cafeaua sunt adesea folosite de oamenii moderni pentru „mic dejun”. Practica arată că un consum excesiv poate avea un efect negativ asupra pancreasului – moderația este importantă în orice”, spune expertul.

Medicul mai spune că alcoolul și tot felul de „dulciuri industriale” au un efect dăunător asupra organismului.

Expertul mai spune că pe lângă zahăr, care provoacă o serie de probleme cronice și chiar provoacă cancer, grăsimile trans, care sunt conținute în produsele de cofetărie de acest tip, provoacă o lovitură organismului din cauza consumului acestor produse, potrivit sursei.

Grăsimile trans afectează negativ ficatul

Grăsimile trans, care stau la baza produselor de cofetărie, afectează negativ ficatul, inima și sistemul cardiovascular.

„O problemă foarte mare, în afară de zahăr, sunt și grăsimile trans, pentru că bomboanele, vafele, biscuiții și toată grupa de cofetărie conțin multă grăsime. Este clar că producătorii practic nu folosesc ulei, acesta fiind un ingredient foarte scump”, a spus specialistul.

Potrivit expertului, pentru a economisi prețul mărfurilor, producătorii adaugă din ce în ce mai mult grăsimi ieftine la dulciuri. În același timp, nu întotdeauna uleiul de palmier are o popularitate îndoielnică. Alte grăsimi dăunătoare includ margarina și grăsimile de cofetărie.

 

Recent Posts

Cele mai norocoase două zodii în perioada 15 – 20 noiembrie. Scapă de datorii și fac achiziții importante

Cele mai norocoase două zodii în perioada 15 - 20 noiembrie. Perioada 15-20 noiembrie aduce…

3 ore ago

Combinația de medicamente care oprește progresia cancerului pulmonar cu peste 40% mai mult decât tratamentul standard

Progres revoluționar în tratamentul cancerului pulmonar: Combinația de medicamente care oprește avansarea bolii cu peste…

3 ore ago

Cum arată negii cancerigeni din zona intimă și cum îi poți trata

Cum arată negii cancerigeni. Negii genitali sunt mai mult decât simple excrescențe ale pielii sau…

4 ore ago

Testul medical gratuit care poate depista cancerul înainte de apariția simptomelor

Detectarea precoce a cancerului este esențială pentru a îmbunătăți șansele de tratament eficient și supraviețuire.…

4 ore ago

Patru zodii scapă de ghinion după 15 noiembrie când Saturn iese din retrograd

Saturn, planeta disciplinei și a karmei, a fost retrogradă din iunie 2024, aducând cu sine…

5 ore ago

Psiholog: „10 lucruri pe care un om inteligent NU le face”

10 lucruri pe care un om inteligent nu le face: Descoperă secretele succesului personal. Inteligența…

5 ore ago

Citeste si: