Din cuprinsul articolului
Unele produse sunt mai periculoase pentru pancreas decât alimentele grase. Un medic explică care sunt efectele negative.
Pancreasul reacționează prost la alimentele picante și grase. Acest lucru este adevărat, dar lista nu este completă, a subliniat profesorul toxicolog Mihail Kutushov.
„În plus, printre principalele periculoase pentru pancreas există produse complet diferite. Pentru că, de exemplu, astăzi mulți oameni beau cafea în fiecare zi – și în cantități mari. O persoană, de regulă, bea o băutură revigorantă o zi mai des decât să mănânci mâncăruri picante sau ceva gras sau afumat pe stomacul gol și ca o gustare, pancreasului nu-i place cafeaua”, spune Mikhail Kutushov, sfătuind să acorde preferință cicoare.
Al doilea produs de pe listă care dăunează pancreasului este ciocolata. Faptul este că carbohidrații rapizi îl fac să producă insulină mai intens. Acest lucru duce în cele din urmă la perturbarea metabolismului carbohidraților.
Pe locul trei se află bananele, care conțin aceiași carbohidrați rapidi și o cantitate mare de zahăr natural.
„Ciocolata și bananele și cafeaua sunt adesea folosite de oamenii moderni pentru „mic dejun”. Practica arată că un consum excesiv poate avea un efect negativ asupra pancreasului – moderația este importantă în orice”, spune expertul.
Medicul mai spune că alcoolul și tot felul de „dulciuri industriale” au un efect dăunător asupra organismului.
Expertul mai spune că pe lângă zahăr, care provoacă o serie de probleme cronice și chiar provoacă cancer, grăsimile trans, care sunt conținute în produsele de cofetărie de acest tip, provoacă o lovitură organismului din cauza consumului acestor produse, potrivit sursei.
Grăsimile trans, care stau la baza produselor de cofetărie, afectează negativ ficatul, inima și sistemul cardiovascular.
„O problemă foarte mare, în afară de zahăr, sunt și grăsimile trans, pentru că bomboanele, vafele, biscuiții și toată grupa de cofetărie conțin multă grăsime. Este clar că producătorii practic nu folosesc ulei, acesta fiind un ingredient foarte scump”, a spus specialistul.
Potrivit expertului, pentru a economisi prețul mărfurilor, producătorii adaugă din ce în ce mai mult grăsimi ieftine la dulciuri. În același timp, nu întotdeauna uleiul de palmier are o popularitate îndoielnică. Alte grăsimi dăunătoare includ margarina și grăsimile de cofetărie.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…