Medic: Aceste produse sunt mai periculoase pentru pancreas decât alimentele grase

Unele produse sunt mai periculoase pentru pancreas decât alimentele grase. Un medic explică care sunt efectele negative.

Pancreasul reacționează prost la alimentele picante și grase. Acest lucru este adevărat, dar lista nu este completă, a subliniat profesorul toxicolog Mihail Kutushov.

Cele mai dăunătoare produse pentru pancreas

„În plus, printre principalele periculoase pentru pancreas există produse complet diferite. Pentru că, de exemplu, astăzi mulți oameni beau cafea în fiecare zi – și în cantități mari. O persoană, de regulă, bea o băutură revigorantă o zi mai des decât să mănânci mâncăruri picante sau ceva gras sau afumat pe stomacul gol și ca o gustare, pancreasului nu-i place cafeaua”, spune Mikhail Kutushov, sfătuind să acorde preferință cicoare.

Ciocolata, al doilea produs de pe listă care dăunează pancreasului

Al doilea produs de pe listă care dăunează pancreasului este ciocolata. Faptul este că carbohidrații rapizi îl fac să producă insulină mai intens. Acest lucru duce în cele din urmă la perturbarea metabolismului carbohidraților.

Pe locul trei se află bananele, care conțin aceiași carbohidrați rapidi și o cantitate mare de zahăr natural.

Ciocolata și bananele, două alimente periculoase pentru pancreas

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Ciocolata și bananele și cafeaua sunt adesea folosite de oamenii moderni pentru „mic dejun”. Practica arată că un consum excesiv poate avea un efect negativ asupra pancreasului – moderația este importantă în orice”, spune expertul.

Medicul mai spune că alcoolul și tot felul de „dulciuri industriale” au un efect dăunător asupra organismului.

Expertul mai spune că pe lângă zahăr, care provoacă o serie de probleme cronice și chiar provoacă cancer, grăsimile trans, care sunt conținute în produsele de cofetărie de acest tip, provoacă o lovitură organismului din cauza consumului acestor produse, potrivit sursei.

Grăsimile trans afectează negativ ficatul

Grăsimile trans, care stau la baza produselor de cofetărie, afectează negativ ficatul, inima și sistemul cardiovascular.

„O problemă foarte mare, în afară de zahăr, sunt și grăsimile trans, pentru că bomboanele, vafele, biscuiții și toată grupa de cofetărie conțin multă grăsime. Este clar că producătorii practic nu folosesc ulei, acesta fiind un ingredient foarte scump”, a spus specialistul.

Potrivit expertului, pentru a economisi prețul mărfurilor, producătorii adaugă din ce în ce mai mult grăsimi ieftine la dulciuri. În același timp, nu întotdeauna uleiul de palmier are o popularitate îndoielnică. Alte grăsimi dăunătoare includ margarina și grăsimile de cofetărie.

 

Recent Posts

Sub nici o formă în această zi NU se fac cununii religioase! Preot: Cine face, rămâne sub blestem!

Potrivit calendarului ortodox, cununia religioasă nu se poate organiza în Biserică în zilele de post…

21 de minute ago

INCENDIU. Containerele unor ucraineni din România au luat foc!

Un incendiu a izbucnit vineri dupa-amiaza pe Aleea Lacul Morii, flăcările cuprinzând mai multe containere…

51 de minute ago

ALERTĂ METEO. România va avea o iarnă cum n-a mai fost până acum!

După o vară caniculară şi o toamnă capricioasă, cu schimbări bruşte de temperatură, România va…

o oră ago

Proceduri medicale inovative, în premieră în Transilvania, la SCJU Cluj

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj au efectuat, în premieră în…

2 ore ago

REMEDIU INEDIT pentru arsurile la stomac. AJUTOR în caz de gastrită

Unul din trei români are o boală digestivă, care apare de regulă din cauza stresului,…

2 ore ago

ALERTĂ! Incendiu în Capitală: peste 100 de persoane evacuate!

Un incendiu a izbucnit vineri la Cinematograful Gloria din Capitală, aproximativ 100 de persoane fiind…

3 ore ago

Citeste si: