Categories: Ştiri sănătate

Medic: aceste legume îngroașă sângele

Din cuprinsul articolului

Hipercoagulabilitatea (îngroșarea sângelui) este o problemă gravă care poate avea consecințe nefaste. Ea poate apărea pe fondul unei inflamații cronice, al unor mutații genetice, din cauza unui exces de globule roșii sau de proteine.

„Malnutriția, obiceiurile proaste, în special fumatul, pot declanșa procesul”, spune medicul rus Nikolai Medvedev.

Specialistul adaugă că plângeri precum amețelile frecvente, durerile de cap, manifestările de slăbiciune, hipertensiunea arterială, vederea încețoșată, apariția nejustificată a hematoamelor, la femei – avorturi spontane, pot emite îngroșarea sângelui.

Cu toate acestea, hipercoagulabilitatea poate fi complet asimptomatică, dar între timp la formarea unui cheag de sânge sau a unei tumori.

„Dacă examinările și testele arată tulburări de sângerare în organism, atunci medicul va prescrie un tratament antiplachetar sau anticoagulant. Dar înainte de toate este necesar să vă schimbați stilul de viață, altfel nu va exista niciun efect. În special, este necesar să se renunțe la obiceiurile proaste și să se bea mai multă apă (un litru și jumătate până la doi litri pe zi)”, adaugă medicul.

De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că unele substanțe conținute în anumite alimente reduc sau chiar neutralizează efectul acestor medicamente. Este foarte important să se evite administrarea unor cantități mari de vitamina K.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Legume care îngroașă sângele

„Vitamina K1 se găsește în alimentele de origine vegetală. Dacă suferiți de o tulburare de sângerare, eliminați din alimentația dumneavoastră legumele cu frunze de culoare verde închis, cum ar fi pătrunjelul, busuiocul, coriandrul, spanacul, salata verde, ceapa verde, broccoli, varza albă și chinezească.

De asemenea, excludeți din alimentația dumneavoastră prunele uscate, rădăcina de țelină, caju și nucile de pin. În plus, rodiile, kiwi, afinele, murele îți pot face rău”, mai spune medicul. Specialistul adaugă că vitamina K2 se găsește în produsele de origine animală. În cantități mari este conținută în ficatul de vițel și de gâscă, de pui, conchide ActualNo.

Recent Posts

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

22 de minute ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

53 de minute ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

o oră ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

2 ore ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

2 ore ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

3 ore ago

Citeste si: