Medic: aceste 3 tipuri de carne sunt cele mai benefice pentru colesterolul ridicat

Colesterolul ridicat, din cauza căruia se formează plăci în vase, duce la deteriorarea fluxului sanguin și, ca urmare, la boli cardiovasculare grave. Este bine cunoscut faptul că carnea este unul dintre alimentele în care acesta este conținut în cantități mari. Dar acest lucru nu se aplică la toată carnea.

Cea mai utilă carne pentru colesterolul ridicat

„Într-adevăr, multe tipuri de carne nu dăunează vaselor de sânge, dimpotrivă, ele îmbunătățesc metabolismul, ceea ce înseamnă că reduc riscul de a dezvolta ateroscleroză”, spune nutriționistul Dr. Vera Denezka.

„În general, carnea este o sursă de proteine, un întreg complex de vitamine, oligoelemente și aminoacizi necesari pentru funcționarea normală a organismului uman. Prin urmare, chiar și persoanele cu un nivel ridicat de colesterol ar trebui să mănânce carne. Principalul lucru este să faceți alegerile corecte și să nu mâncați carne prăjită”, spune expertul.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Dr. Vera Denezka a enumerat tipurile de carne pe care le pot consuma persoanele cu un nivel ridicat de colesterol.

1. Carnea de iepure – conține mai multe proteine chiar și decât puiul. De asemenea, este bogată în acizi grași polinesaturați benefici, despre care se știe că protejează organismul împotriva proceselor inflamatorii. Cu toate acestea, carnea de iepure conține mult mai puțin colesterol decât alte tipuri de carne. O altă calitate importantă a acesteia este că este digerată în proporție de 90 la sută, ceea ce oferă o senzație de sațietate. În cazul cărnii de vită, această cifră este de 60 la sută.

2. Carnea de prepeliță – conține o cantitate minimă de colesterol, dar multe substanțe utile. De exemplu, aminoacidul tirozină din ea îmbunătățește memoria, funcția tiroidiană și rezistența la stres. Această carne dietetică este potrivită pentru aproape toată lumea.

3. Miel – există un mit conform căruia aceasta este o carne grasă care cu siguranță nu este potrivită pentru persoanele cu colesterol ridicat. De fapt, este chiar opusul. Există puțin colesterol în carnea de miel, dar există lecitină, care este responsabilă pentru procesul de descompunere a colesterolului. Acest lucru înseamnă că consumul său servește drept prevenire a aterosclerozei. Nutriționistul adaugă, de asemenea, că persoanele cu colesterol ridicat pot consuma pui și curcan.

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

o oră ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

2 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

2 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

3 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

3 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

4 ore ago

Citeste si: