Din cuprinsul articolului
Somonul este un pește care este considerat lider în ceea ce privește conținutul de acizi grași și omega-3. Acest lucru are un dezavantaj major. Deși nu sunt accesibile pentru toate buzunarele, există și alte tipuri de locuințe care sunt la fel de avantajoase.
Tipuri de pești care înlocuiesc somonul
Macrou, hering, hamsii, ton, chefal, sardine, conțin acizii grași omega-3 benefici. Dar pentru a obține beneficiul maxim de pe urma acestor pești, trebuie să cumpărați un produs proaspăt sau congelat proaspăt. De asemenea, trebuie să-l pregătiți corespunzător.
Nutriționiștii consideră că coacerea este o metodă ideală de gătit. Conservele de pește conțin și multe substanțe utile. Cel mai important lucru este că acestea sunt pregătite în conformitate cu regulile și standardele tehnice, potrivit cardiologului rus dr. Olga Golubeva.
„Se consideră că pentru un adult este suficient să mănânce astfel de alimente de două ori pe săptămână pentru a compensa deficiența nutrițională”, spune dr. Olga Golubeva, „Remarc că nu trebuie să neglijați adăugarea de ulei sau ulei vegetal la preparatele din pește.
Omega-3 se absoarbe mai bine din pește dacă adaugi ulei: cu ajutorul acestuia, pancreasul va elibera enzime care vor ajuta organismul să nu rateze substanțele valoroase.
Codul, deși nu este uleios, conține și omega-3, așa că puteți adăuga ulei sau ulei vegetal într-un fel de mâncare cu el. Este delicios și sănătos. Grăsimea naturală echilibrată, de înaltă calitate, în cantități rezonabile, va asigura sațietatea. Vei mânca mai puțini carbohidrați simpli și, în același timp, vei evita rezistența la insulină, colesterolul crescut și problemele vasculare”, spune expertul.
Persoanele care se bazează pe făinile de pește ca sursă principală de omega-3, precum și femeile însărcinate și care alăptează, ar trebui să limiteze peștele bogat în metilmercur la două până la patru porții pe săptămână.
Este mai bine să le înlocuiți cu somon, hering, sardine și păstrăv. Conțin mai puțin metilmercur. Capsulele de Omega-3 sunt de obicei făcute din pești marini mici, avantajul căruia este că sunt mai curați – deoarece trăiesc mai puțin, acumulează mai puține toxine și otrăvuri.