Din cuprinsul articolului
„Acesta este cel mai sănătos fruct, consumați-l în fiecare zi!” Un fruc suculent și delicios este vedeta acestei luni. Medicii recomandă consumul zilnic. Iată de ce.
Pepenele galben, căci despre el este forba, nu este doar gustos, ci și un produs foarte sănătos. Abundă în vitamine, minerale și alte substanțe utile care au un efect pozitiv asupra sănătății umane. Mai mult, conține vitamine A și C, care întăresc sistemul imunitar și protejează organismul de infecții. Vitamina A este, de asemenea, importantă pentru sănătatea ochilor și a pielii.
Pulpa suculentă a fructului conține mult potasiu, care ajută la menținerea tensiunii arteriale normale, previne dezvoltarea bolilor cardiovasculare, ajută la normalizarea funcționării sistemului nervos și îmbunătățește memoria.
Acest fruct conține acid folic, care este deosebit de important pentru femeile însărcinate și bebeluși. Acidul folic previne dezvoltarea defectelor tubului neural la fat si contribuie la dezvoltarea normala a copilului.
În plus, fructul conține antioxidanți care ajută la protejarea celulelor organismului de radicalii liberi și previn dezvoltarea cancerului. Antioxidanții încetinesc, de asemenea, procesul de îmbătrânire și mențin pielea tânără.
Cu un conținut mare de fibre, fructul ajută la normalizarea funcției intestinale și la prevenirea constipației, ajută la scăderea colesterolului din sânge și la prevenirea dezvoltării diabetului. De asemenea, ajută la slăbit.
În plus, pepenele galben are un efect benefic asupra procesului digestiv, iar acidul folic din compoziția sa este implicat în hematopoieza.
Pepenele galben este foarte util pentru ateroscleroză, anemie, boli cardiovasculare.
Fibrele din pepene galben au un efect benefic asupra microflorei intestinale, promovează eliminarea colesterolului din organism și îmbunătățesc procesul de digestie.
După cum știți, pepenele galben se poate consuma pe caniculă, potolește setea și calmează sistemul nervos. Nutriționiștii îl prescriu ca aliment medicinal pentru anemie, boli cardiovasculare, ateroscleroză, boli ale rinichilor și ficatului (proprietățile curative se explică prin conținutul ridicat de vitamine B9 și Z, săruri de fier și potasiu).
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…