Sari la conținut

Medic: Acesta este cel mai periculos aliment pentru ficat. Se blochează în ficat și „ruginește” organele

ficat gras
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Predispoziția genetică a bolilor de ficat

Cel mai periculos aliment pentru ficat. Când te gândești la alimente care îți pot afecta ficatul, probabil că îți vin în minte lucruri precum alcoolul, zahărul și fast-food-ul.

Dar un chiropractician de pe TikTok susține că este ceva mai rău.

Potrivit Dr. Eric Berg (@drbergofficial), un doctor în chiropractică, inamicul ficatului numărul 1 este uleiul de semințe.

Dr. Berg a făcut afirmația într-un videoclip TikTok care a strâns peste 4,9 milioane de vizualizări, adăugând la dezbaterea în curs despre uleiurile de semințe. Mulți factori care influențează sănătatea online le-au etichetat ca fiind toxice, dar Berg merge mai departe, numindu-le „cea mai periculoasă hrană pentru ficat”.

Medic: Cel mai nociv aliment pentru ficat

În videoclipul său, Berg susține că cel mai rău lucru pe care îl poți consuma pentru ficat nu este zahărul, carnea procesată sau grăsimile saturate, ci grăsimile nesaturate din uleiurile din semințe.

„Acest aliment se blochează în ficat. Este foarte procesat. Are reziduuri de ceva numit hexan, care se află în benzină”.

El descrie uleiurile de semințe ca fiind „râncede, oxidate” și ceva care „se comportă ca și cum ar putea să-ți ruginească organele”.

Potrivit acestuia, consumul acestor uleiuri duce la inflamație, fibroză (țesut cicatricial) și acumulare în sistemul nervos și creier. De asemenea, susține că au nevoie de unul până la doi ani pentru a părăsi complet corpul.

 

@drbergofficial Did you know this is the most dangerous food for your liver? #drericberg #liver #healthtips #healthyliving ♬ original sound – Dr. Eric Berg

Dr. Berg avertizează că modul în care sunt procesate uleiurile din semințe le fac dăunătoare.

„Ei iau boabe de soia, porumb și adaugă substanțe chimice pentru a extrage uleiul. Apoi trebuie să adauge mai multe lucruri în el pentru a elimina alte lucruri folosind căldură mare”, spune el.

El își sfătuiește urmăritorii să nu mai consume ulei de porumb, soia, semințe de bumbac și canola. În schimb, recomandă ulei de măsline, unt, seu sau ulei de cocos.

Este important de reținut că, potrivit site-ului său, dr. Berg este instruit în mod oficial în chiropractică, nu în nutriție.

„Dr. Eric Berg DC nu este medic. El este chiropractician”, se arată în declinarea răspunderii site-ului său. „Dr. Berg și Dr. Berg Nutritionals nu diagnostichează și nu tratează nicio boală sau condiție medicală”.

Declinul de răspundere recomandă, de asemenea, că „înainte ca orice informații conținute aici să fie folosite pentru a afecta orice modificare a comportamentului, obiceiurilor alimentare sau exercițiilor fizice, vă rugăm să consultați un medic calificat pentru o evaluare personală a sănătății”.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel