Din cuprinsul articolului
Gastroenterologul rus Dr. Evgenia Melnikova a comentat pericolele berii pentru sănătate. Dr. Melnikova este ferm convinsă că berea este cea mai nocivă băutură alcoolică.
„Această băutură spumoasă este adesea percepută ca un alcool ușor datorită conținutului său scăzut de alcool în comparație, de exemplu, cu vodca. Dar a crede că acest lucru o face mai puțin nocivă este o mare greșeală”, spune medicul.
Dr. Melnikova explică faptul că berea este o sursă bogată de fitoestrogeni, care suprimă producția de testosteron (hormonul sexual masculin). Din această cauză, echilibrul hormonal este perturbat – crește concentrația hormonului feminin estrogen în organism. Acest dezechilibru afectează negativ bărbații.
„Ca urmare a abuzului de această băutură, figura masculină capătă contururi feminine, cu șolduri rotunjite și sâni expresivi”, avertizează expertul.
Dr. Melnikova adaugă că berea crește nivelul colesterolului, ceea ce deteriorează vasele de sânge, crește riscul de depunere a plăcilor în acestea și, în același timp, crește riscul de hipertensiune arterială și alte boli cardiovasculare.
În plus, având un efect diuretic, berea crește sarcina asupra rinichilor și stimulează activitatea acestora, ca urmare a faptului că organismul excretă mai intens lichid și substanțe utile cu acesta. Băutorii de bere se expun, de asemenea, riscului de obezitate.
„Atunci când este combinată cu o gustare sărată precum pește uscat, chipsuri sau biscuiți, această băutură alcoolică favorizează formarea depozitelor de grăsime”, spune medicul.
Berea poate elimina din corpul uman grăsimi, proteine, carbohidrați, acid ascorbic, potasiu și magneziu. De regulă, băutorul de bere are o deficiență de potasiu, care încetinește ritmul cardiac, pielea devine uscată, picioarele și gambele dureroase. Cu deficit de magneziu, o persoană suferă de insomnie cronică, iritabilitate și lacrimi.
Lipsa de acid ascorbic poate duce la răceli persistente, hipoxie, capacitate intelectuală redusă și dezechilibre ale sistemului imunitar.
Problemele renale sunt frecvente, deoarece acestea lucrează peste program pentru a elimina compușii nocivi din cantitățile excesive de băutură efervescentă.
Persoanele care suferă de alcoolism de bere cred că băutura spumoasă crește potența masculină. Această afirmație este greșită, deoarece astfel de băuturi alcoolice au un efect dăunător asupra funcționării glandelor suprarenale și blochează producția de androgeni.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…