Din cuprinsul articolului
Glucoza este o substanță importantă pentru funcționarea optimă a corpului uman. Potrivit Centers for Disease Control and Prevention, „corpul tău descompune cea mai mare parte a alimentelor pe care le consumi în zahăr (numit și glucoză) și le eliberează în sânge.
Pancreasul produce un hormon numit insulină, care acționează ca o cheie care permite zahărului din sânge să intre în celulele corpului, astfel încât acestea să-l poată folosi pentru energie.
La pacienții diagnosticați cu diabet, corpul lor fie nu produce suficientă insulină, fie nu poate folosi în mod corespunzător insulina pe care o produce.
Când nu există suficientă insulină sau celulele încetează să răspundă pozitiv la insulină, există prea mult zahăr în sânge și, în timp, acest lucru poate cauza probleme grave de sănătate, cum ar fi boli de inimă, pierderea vederii și boli ale rinichilor.
În timp, diabetul poate provoca și alte tipuri de daune organismului. Poate deteriora stratul care acoperă nervii sau vasele de sânge care transportă oxigen către nervi.
Medicul Doru Negru subliniază în cazul unui interviu că cel mai mare mâncător de insulină din organismul nostru e țesutul gras.
„Diabetul e iar o poveste. Ce e diabetul? O lipsă de insulină!
N-ai deloc insulină, diabetul de tip 1, autoimun sau lipsa relativă. Ai insulină, organismul face, dar nu destulă. De ce? Pentru că fabrica de insulină e puțin ostenită și pe de altă parte pentru că nevoile sunt mari.
Cel mai mare mâncător de insulină din organismul nostru e țesutul gras.
După ce a săturat foamea de insulină a țesutului gras, dacă mai rămâne insulină, o folosește să trimită grăsimile din sânge sub piele și apoi, dacă mai rămâne insulină, ca să scadă zahărul din sânge.
Suprasolicitată în timp fabrica de insulină, dacă nu e cea mai bună de la origine, apropo și de caracterul genetic al bolii, atunci evident că la un moment dat dă în bâlbă”, a declarat medicul Doru Negru, în exclusivitate pentru DcNews.
„Dacă bunul Dumnezeu ne-a dat suficiente zile la toți, cu toții, pe la vârsta de 100 – 110 ani vom face o formă ușoară de diabet.
Dacă bunul Dumnezeu ne dă zile și mai departe, pe la 130 – 140 de ani vom face o formă de diabet care are nevoie de insulină, că nu mai merge fără. Norocul nostru e că Dumnezeu ne-o ia înainte și nu mai apucăm să-l facem.
Dar dacă scrie în codul genetic că vei face diabet, și noi nu știm cine și cum să citim codul genetic, atunci vei face diabetul. Când? Ține de cum ai grijă de tine”, a completat medicul.
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…