Medic: acesta este cel mai bun pește pentru problemele hepatice

Peștele este unul dintre cele mai benefice alimente, dar pentru problemele hepatice trebuie consumat un anumit tip de pește. Dr. Nuria Dianova, gastroenterolog rus, a comentat beneficiile consumului de hering.

Cel mai bun pește pentru bolile hepatice

Potrivit medicului, acest produs va avea un efect pozitiv asupra sănătății oricărei persoane, dar mai ales va fi util pentru persoanele care suferă de boli hepatice. Medicul adaugă că heringul conține metionină, care este un aminoacid indispensabil.

În plus, Dr. Dianova spune că acest pește conține o medie de 19-20 de grame de proteine. Acesta îmbogățește organismul cu acizi grași, care protejează inima și vasele de sânge și sunt, de asemenea, utile în bolile de piele.

Medicul a remarcat că, spre deosebire de păsări și bovine, heringul este ușor de digerat de organism. Dr. Dianova recomandă ca heringul să fie gătit la aburi. Medicul spune că în astfel de condiții este posibil să se scape de excesul de grăsime, dar în același timp să se păstreze toate substanțele utile ale alimentului comentat.

Puteți, de asemenea, să coaceți heringul în cuptor sau să-l fierbeți. Specialistul i-a îndemnat pe oameni să se abțină de la consumul de hering afumat, deoarece produsele supuse unei astfel de prelucrări pot fi cancerigene. De asemenea, medicul ne sfătuiește să nu consumăm pește crud, deoarece sistemul nostru digestiv va trebui să facă eforturi pentru a-l digera.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei

Alte beneficii ale heringului

Heringul este una dintre cele mai bune surse dietetice de vitamina D. Organismul nostru produce această vitamină la soare, dar iarna este dificil să o obținem în cantitate suficientă. Vitamina D nu este importantă doar pentru sănătatea dinților și a oaselor. Se crede că deficiența sa este un factor în multe boli, cum ar fi scleroza multiplă și diabetul.

Atât heringul de Atlantic, cât și cel de Pacific sunt surse excelente de acizi grași omega-3 EPA și DHA. EPA este acidul eicosapentaenoic, iar DHA este acidul docosahexaenoic. Acești acizi ajută la prevenirea bolilor de inimă și sprijină buna funcționare a creierului.

De asemenea, sunt eficienți în reducerea afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi boala Crohn și artrita. „Oamenii de știință britanici mai spun că acești acizi grași au proprietăți neuroprotectoare, adică ajută la menținerea sănătății creierului nostru.

Alte studii din Japonia arată că EPA și DHA ajută la reducerea riscului de demență și au un efect pozitiv asupra stării de spirit”, spune gastroenterologul .

Recent Posts

Leac din bătrâni pentru ciocurile din călcâie. Lidia Fecioru: După 3-4 aplicări încep să se dizolve

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…

13 minute ago

Pr. Cleopa: Cel mai mare demon! Îl invoci fără să ştii chiar pe pomelnic

Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…

33 de minute ago

Vești noi pentru seniori. Ce se întâmplă cu pensionarii care au venituri mai mici de 3.000 de lei

Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…

53 de minute ago

Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Așa scapi rapid de SIMPTOME

Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…

o oră ago

7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori

7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…

2 ore ago

Cele mai periculoase zodii din horoscop. De cine trebuie să te ferești!

Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…

2 ore ago

Citeste si: