Din cuprinsul articolului
Peștele este unul dintre cele mai benefice alimente, dar pentru problemele hepatice trebuie consumat un anumit tip de pește. Dr. Nuria Dianova, gastroenterolog rus, a comentat beneficiile consumului de hering.
Cel mai bun pește pentru bolile hepatice
Potrivit medicului, acest produs va avea un efect pozitiv asupra sănătății oricărei persoane, dar mai ales va fi util pentru persoanele care suferă de boli hepatice. Medicul adaugă că heringul conține metionină, care este un aminoacid indispensabil.
În plus, Dr. Dianova spune că acest pește conține o medie de 19-20 de grame de proteine. Acesta îmbogățește organismul cu acizi grași, care protejează inima și vasele de sânge și sunt, de asemenea, utile în bolile de piele.
Medicul a remarcat că, spre deosebire de păsări și bovine, heringul este ușor de digerat de organism. Dr. Dianova recomandă ca heringul să fie gătit la aburi. Medicul spune că în astfel de condiții este posibil să se scape de excesul de grăsime, dar în același timp să se păstreze toate substanțele utile ale alimentului comentat.
Puteți, de asemenea, să coaceți heringul în cuptor sau să-l fierbeți. Specialistul i-a îndemnat pe oameni să se abțină de la consumul de hering afumat, deoarece produsele supuse unei astfel de prelucrări pot fi cancerigene. De asemenea, medicul ne sfătuiește să nu consumăm pește crud, deoarece sistemul nostru digestiv va trebui să facă eforturi pentru a-l digera.
Alte beneficii ale heringului
Heringul este una dintre cele mai bune surse dietetice de vitamina D. Organismul nostru produce această vitamină la soare, dar iarna este dificil să o obținem în cantitate suficientă. Vitamina D nu este importantă doar pentru sănătatea dinților și a oaselor. Se crede că deficiența sa este un factor în multe boli, cum ar fi scleroza multiplă și diabetul.
Atât heringul de Atlantic, cât și cel de Pacific sunt surse excelente de acizi grași omega-3 EPA și DHA. EPA este acidul eicosapentaenoic, iar DHA este acidul docosahexaenoic. Acești acizi ajută la prevenirea bolilor de inimă și sprijină buna funcționare a creierului.
De asemenea, sunt eficienți în reducerea afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi boala Crohn și artrita. „Oamenii de știință britanici mai spun că acești acizi grași au proprietăți neuroprotectoare, adică ajută la menținerea sănătății creierului nostru.
Alte studii din Japonia arată că EPA și DHA ajută la reducerea riscului de demență și au un efect pozitiv asupra stării de spirit”, spune gastroenterologul .