Din cuprinsul articolului
Acest pește este consumat prăjit, copt și chiar afumat. Dar puțini oameni se gândesc la modul în care acest fel de mâncare influențează sănătatea.
„De fapt, capelinul este puțin diferit în ceea ce privește compoziția nutrițională față de alte fructe de mare. Forma de proteine conținută în fileul acestui pește este considerată una dintre cele mai benefice pentru organismul uman”, spune endocrinologul Dr. Elena Syurakshina.
„Proteinele din acest pește sunt ușor absorbite de organism. Ele constau în principal din aminoacizi, care sunt esențiali pentru sănătate”, spune medicul.
„De exemplu, capelinul conține aminoacidul lizină. Acesta favorizează producția de colagen. Acest pește are, de asemenea, un indice glicemic scăzut, deci este recomandat celor care suferă de diabet. În ciuda dimensiunilor sale mici, capelinul este bogat în iod. 150 g din acest pește pot conține aproape necesarul zilnic din acest oligoelement. Prin urmare, un astfel de produs va fi foarte benefic pentru glanda tiroidă”, adaugă expertul.
Peștele conține aproape întreaga gamă de minerale necesare pentru menținerea sănătății dinților. În plus, acest pește are un conținut ridicat de fosfor, care are un efect benefic asupra funcționării sistemului nervos.
Conține mai multe vitamine A, B12 și D decât carnea și este, de asemenea, bogat în acizi grași omega-3 și omega-6, făcând acest pește incredibil de benefic pentru creier, inimă și vedere. Consumul de capelin ajută la eliminarea excesului de colesterol din organism.
Specia Moiva trăiește în apă rece, ceea ce are un efect benefic asupra valorii sale nutritive. Mai mult de 20% din compoziția chimică a acestui pește sunt proteine ușor digerabile, care oferă organismului un set complet de aminoacizi.
Peștele conține aproape toate vitaminele B, precum și acid ascorbic, retinol și tocoferol. Carnea sa este deosebit de bogată în vitamina PP, care ajunge până la 15% din necesarul zilnic al unei persoane.
Peștele comentat este bogat în minerale. Surclasează orice alt aliment în ceea ce privește conținutul de fluor. De asemenea, conține:
În ciuda abundenței de substanțe valoroase, conținutul caloric al moiva nu depășește 120 Kcal pe 100 de grame de produs, deci este util pentru pierderea în greutate.
Deși cantitatea de grăsime din ea este semnificativă, aceasta nu este transformată în kilograme în plus, ci este utilizată pentru a crea un strat exterior de lipide menite să protejeze celulele corpului nostru.
În lupta împotriva excesului de greutate, este recomandat să consumăm atât carne, cât și pește, care ajută la accelerarea metabolismului.
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…
7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…
Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…