Din cuprinsul articolului
Nutriționistul australian Jessica Sapel explică cum îți poți restarta organismul în 14 zile, relatează Daily Mail. Specialistul recomandă să vă schimbați dieta timp de 14 zile: adăugați în meniu mai multe fructe și ierburi, pui și ouă, condimente, fasole.
De asemenea, nutriționistul a subliniat că ar trebui să mănânci somon și pește alb de două-trei ori pe săptămână. Printre recomandările medicului se numără consumul de spanac mic, broccoli, castraveți sau mazăre la fiecare masă. Puteți adăuga în meniu orez brun, quinoa, fulgi de ovăz fără gluten, cartofi, cartofi dulci, sfeclă, dovleac și păstârnac.
Nutriționistul sfătuiește să înlocuiască laptele obișnuit cu lapte de migdale, să gătească cu ulei de măsline și să asezoneze mâncarea cu suc de lămâie, muștar Dijon, tahini și sos de soia tamari.
Pentru cele două săptămâni de „detoxifiere”, ea îndeamnă la renunțarea totală la alcool și, în cel mai bun caz, la cafea. Dar totuși, dacă nu puteți renunța la băutura cu cofeină, specialistul sfătuiește să beți o ceașcă de ceai sau de cafea înainte de ora 11.
Poți înlocui băuturile preferate cu latte cu turmeric și ceai de rădăcină de păpădie. De asemenea, dieteticianul consideră că este obligatoriu să evitați zahărul, îndulcitorii, dulciurile, băuturile carbogazoase și carnea roșie.
Jessica Sapel recomandă cu insistență consumul a cel puțin doi litri de apă pe zi, precum și a ceaiurilor din plante și a apei de cocos ori de câte ori este posibil.
Potrivit medicului, cel puțin 20 de minute în fiecare zi ar trebui să fie dedicate sportului. Ea încurajează concentrarea asupra exercițiilor fizice pentru a elibera mintea.
„Puteți alege tipul de activitate preferat, dar țineți cont de faptul că antrenamentele cardio ajută la pierderea în greutate, iar antrenamentele de forță dezvoltă mușchii”, spune nutriționistul.
Specialistul este convins că, dacă urmați recomandările enumerate, puteți simți o explozie de energie în decurs de două săptămâni. De asemenea, somnul se va normaliza, anxietatea și agitația vor dispărea, alimentația se va echilibra, iar organismul vă va mulțumi.
În ceea ce privește beneficiile consumului de pește, potrivit Asociației Americane a Inimii, cel mai bine este să incluzi acest aliment în dieta ta de cel puțin două ori pe săptămână.
Mai ales dacă este vorba de somon, sardine sau păstrăv de lac. La rândul tău, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, ar trebui să mănânci cel puțin trei porții de pește pe săptămână. (O porție reprezintă 100 de grame de fileuri fără piele și fără oase).
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…