Medic: Acest tip de pește normalizează pulsul și prelungește viața

Medicul nutriționist Marina Sorokina a explicat de ce acest tip de pește, care este atât gustos prelungește viața și normalizează funcția inimii, stabilizând pulsul cardiac.

„Este vorba despre ton. În China, mulți oameni mănâncă ton chiar de mai mult de trei ori pe săptămână. Apropo, speranța medie de viață acolo anul trecut a fost de 78,2 ani.

Este clar că motivul pentru asta nu este doar tonul, dar se știe că are numeroase beneficii pentru sănătate datorită conţinutului ridicat de vitamine şi minerale. De exemplu, conţine seleniu, fosfor, zinc, fier, magneziu etc.”, spune specialistul.

Beneficiile tonului asupra sistemului cardiovascular

În plus, medicul dă asigurări că includerea tonului în dietă va avea efecte benefice considerabile asupra stprii generale de sănătate. Ritmul cardiac se va îmbunătăți, iar funcția inimii va reveni la normal dacă aveți astfel de probleme.

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Potrivit medicului, datorită nivelului ridicat de acizi omega-3, acest pește are un efect pozitiv asupra așa-numitului colesterol rău. Aceasta înseamnă că riscurile de atac de cord, accident vascular cerebral și dezvoltarea bolii cardiace ischemice vor fi reduse. În plus, datorită conținutului ridicat de potasiu, tonul va ajuta la normalizarea tensiunii arteriale.

Întârzie instalarea bătrâneții biologice

„Și ce este cel mai important, bătrânețea va veni mai târziu. Semnele externe ale îmbătrânirii corpului, în special părul grizonat, ridurile, petele de vârstă de pe piele, schimbările în percepția lumii vor deveni vizibile mult mai târziu decât în ​​rândul persoanelor care nu mănâncă acest pește. Acest lucru se datorează vitaminelor A, B12, B6, C și D conținute de peștele ton”, spune dr. Sorokina.

Medicul explică că o alimentaţie sănătoasă contribuie doar la vindecarea şi întreţinerea organismului, dar nu este suficientă pentru o cură completă, de aceea este recomandată efectuarea unor controale medicale periodice.

Abundă în minerale şi vitamine

Tonul este bogat în proteine, dar foarte sărac în calorii. Acest pește este apreciat pentru conținutul său ridicat de acizi grași omega-3, care sunt utili pentru funcționarea sistemului cardiovascular și a imunitații, vederea mai bună și echilibrul hormonal.

Tonul conține o mulțime de vitamina niacină, care este bună pentru creier și sistemul nervos. Niacina este, de asemenea, foarte utilă pentru sistemul circulator și normalizează nivelul colesterolului din sânge. De pildă, 100 g de ton conțin doza zilnică de niacină timp de trei zile.

Conținutul ridicat de magneziu, zinc, fosfor, seleniu și fier, precum și vitaminele A și E, fac tonul indispensabil pentru o alimentație adecvată. Totodată, concentrația mare de iod din acest pește este importantă pentru sănătatea tiroidei.

Recent Posts

HOROSCOP. 3 semne zodiacale scapă de necazuri până la sfârșitul anului

Astrologia ne oferă oportunitatea de a privi viitorul și de a înțelege ce ne așteaptă.…

5 minute ago

Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie ce fruct de sezon curăţă celulele nervoase

Odată cu scăderea temperaturilor, apariţia ploilor și reducerea orelor de lumină solară, multe persoane se…

35 de minute ago

STUDIU. Doi factori noi care pot duce la apariţia bolii Alzheimer

Cercetătorii au identificat pierderea vederii și colesterolul ridicat ca doi noi factori de risc pentru…

o oră ago

PONTURI. Cum poate fi evitată agravarea artritei toamna

Toamna, vremea ploiasă şi rece poate agrava artrita. Medicii spun că pentru a preveni durerea,…

2 ore ago

MISTERUL din spatele CIFRELOR 3,6,9. Cheia originii UNIVERSULUI?

Despre secretele numerelor 3,6,9, puterea și importanța lor a vorbit pentru prima dată în istoria modernă savantul…

2 ore ago

Citeste si: