Din cuprinsul articolului
Somonul și păstrăvul se află în fruntea listei celor mai sănătoase specii de pește. Singurul lor dezavantaj este că sunt mai scumpi decât alți pești.
Potrivit medicului rus Dr. Elena Solomatina, există un pește mult mai ieftin și mai util și toată lumea ar trebui să îl includă în alimentația sa.
Peștele care este mai ieftin decât somonul și este de 15 ori mai util decât acesta. Acest pește este hamsia. Este de 10 ori mai ieftin, dar conține de 15 ori mai multe vitamine și minerale benefice decât somonul.
Consumul de hamsii îmbogățește organismul cu sodiu, fosfor, calciu, zinc, iod, magneziu, magneziu, fluor, sulf, crom și fier. De asemenea, conține vitaminele A, D, E și F. Folosirea acestui pește întărește sistemul imunitar datorită conținutului de aminoacizi, inclusiv omega-3. Este bun pentru sănătatea oaselor, a articulațiilor și a sistemului nervos.
Toată lumea știe că peștele ar trebui să facă parte din alimentație cel puțin o dată pe săptămână. Acest lucru însă nu se aplică la doar 1 singur fel de pește.
Potrivit medicului rus Dr. Andrei Kondrakhin, produsul marin comentat nu poate fi consumat mai mult de trei ori pe an, deoarece conține metale grele care se acumulează în organism și sunt greu de eliminat.
Expertul este categoric că tonul este un aliment care nu trebuie consumat în exces, iar consumul său trebuie limitat la minimum chiar și în cazul persoanelor perfect sănătoase. Chiar și în conservă conține mercur, care este greu de expulzat din organism.
Specialistul indică și alte câteva alimente al căror consum ar trebui redus la minimum. Dintre acestea fac parte toate produsele pe bază de carbohidrați.
Carbohidrații rapizi sunt deosebit de dăunători, deoarece organismul uman este adaptat să absoarbă carbohidrații cu asimilare lentă. „De multe ori, oamenii exagerează cu carbohidrații simpli, care intră foarte repede în organism. Acestea sunt dulciurile, pastele, sucurile cu adaos de zahăr”, spune medicul.
De asemenea, nu recomandă consumul de carne roșie procesată. În acest caz, este vorba despre carnea procesată industrial sub formă de cârnați, mezeluri etc. Aceste produse sunt asociate cu un risc mai mare de cancer colorectal. Ele pot fi consumate de două sau trei ori pe an, dar nu în mod constant.
„Cu cât mai multe persoane consumă aceste alimente, cu atât mai multe șanse de a dezvolta cancer rectal. Acest lucru este valabil și pentru grăsimile animale, în special cele provenite din carnea de porc. Consumul lor poate duce la obezitate. Carnea de porc, în general, nu este cea mai bună carne pentru oameni, deoarece conține grăsimi care sunt absorbite foarte repede și este, de asemenea, bogată în calorii”, spune medicul.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…