Din cuprinsul articolului
Dr. Margarita Koroleva, nutriționist rus, a indicat problemele renale și hipertensiunea printre contraindicațiile consumului unuia dintre cele mai cunoscute tipuri de pește.
Medicul spune că heringul este unul dintre cele mai accesibile fructe de mare, care este o sursă de acizi grași polinesaturați omega-3 foarte sănătoși. Dar are un conținut ridicat de sare și nu ar trebui consumat în primul rând de cei care, din motive medicale, trebuie să limiteze cantitatea acestui condiment.
„Heringul, care se consumă de obicei sărat, poate fi dăunător în hipertensiune, boli renale și tendință la edeme. Pentru că sarea va reține lichidele, va crește tensiunea arterială și va provoca umflături”, explică expertul.
Medicul confirmă faptul că heringul este un aliment bogat în omega-3. Acizii grași de acest tip au un efect benefic asupra funcționării organismului: ajută la menținerea echilibrului colesterolului, îmbunătățesc starea țesutului vascular și a sistemului cardiovascular în general.
Prin urmare, în absența contraindicațiilor, este extrem de util pentru includerea în alimentație. Este greu de găsit un alt pește care să se poată lăuda cu atât de multe proprietăți benefice ca heringul.
Numeroase studii au arătat că, datorită conținutului său ridicat de acizi grași omega-3, este foarte benefic pentru inima umană și pentru vasele de sânge (acest lucru este valabil numai pentru peștele nesărat).
În plus, consumul său crește semnificativ cantitatea de „colesterol bun” din sânge (lipoproteine de înaltă densitate). Lipoproteinele, la rândul lor, reduc semnificativ riscul de ateroscleroză și alte boli cardiovasculare la fel de periculoase.
S-a demonstrat că grăsimea sănătoasă a heringului reduce semnificativ dimensiunea adipocitelor (celule adipoase), ceea ce reduce șansele de a dezvolta boli periculoase, inclusiv diabetul de tip 2. Este demn de remarcat faptul că acest pește conține antioxidanți activi.
Heringul este „deținătorul recordului” în rândul peștilor în ceea ce privește conținutul de vitamina D (100 de grame de hering conțin trei rații zilnice de vitamina), care este pur și simplu necesară pentru creșterea și buna funcționare a oaselor. Această vitamină este extrem de importantă pentru copii, mai ales iarna, când organismul suferă din cauza lipsei de lumină solară directă.
Printre altele, are un efect pozitiv asupra funcției cerebrale și îmbunătățește, de asemenea, vederea. Cert este că heringul este ușor de digerat de organismul uman și reprezintă o sursă ideală de proteine pentru acesta.
Medicul precizează că toate aceste proprietăți benefice ale alimentului comentat i se aplică și în cazul în care nu este un produs sărat-fumant, scrie sursa.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…