Din cuprinsul articolului
Micul dejun, care include două produse simple și accesibile, este considerat cel mai bun mijloc de detoxifiere a organismului și curățare a acestuia de toate toxinele, potrivit unui medic.
Hrișca este o sursă de multe vitamine și minerale, cum ar fi magneziu, fosfor, fier și vitaminele B. Conține o cantitate mare de proteine vegetale și fibre alimentare, care ajută la îmbunătățirea activității sistemului digestiv și îmbunătățește eliminarea toxinelor.
Kefirul este produs din lapte cu ajutorul unor bacterii speciale care au un efect pozitiv asupra microflorei intestinale. Kefirul ajută la îmbunătățirea digestiei, ceea ce face posibilă eliminarea mai eficientă a deșeurilor digestive din organism.
Combinarea acestor produse dă un efect dublu: fibrele alimentare de hrișcă în combinație cu bacteriile benefice chefir pot ajuta la îmbunătățirea digestiei, la normalizarea microflorei intestinale și la accelerarea procesului de eliminare a toxinelor.
„Cu toate acestea, combinația de hrișcă și chefir nu trebuie considerată un panaceu pentru toate problemele. Deși consumul acestui mic dejun poate fi util pentru îmbunătățirea digestiei, este important să abordați procesul de curățare în mod rezonabil și să nu vă așteptați la rezultate miraculoase într-o perioadă scurtă de timp de timp.
Pentru o detoxifiere cu adevărat eficientă, este importantă o abordare holistică, inclusiv o alimentație adecvată, exerciții fizice moderate, suficientă apă și un stil de viață în general sănătos”, spune dr. Natalia Balan.
În ceea ce privește hrișca, datorită combinației sale unice de compoziție vitaminică, este foarte utilă la schimbarea anotimpurilor, când imunitatea noastră are nevoie de un sprijin complet.
Persoanele care suferă uneori de sângerări nazale din cauza slăbiciunii pereților vaselor de sânge ar trebui să includă mâncăruri de hrișcă în dieta lor și vor uita în curând de această problemă, deoarece hrișca are proprietatea de a întări vasele de sânge.
În plus, hrișca poate ajuta în mod semnificativ persoanele care luptă activ cu obezitatea.
În ceea ce privește chefirul, favorizează creșterea microflorei „corecte” în intestine, îndepărtează constipația, oprește procesele de fermentație și acționează ca un antiseptic.
Bacteriile chefirului descompun zahărul din lapte și toate componentele utile ale chefirului sunt complet absorbite de organism. Chefirul conține calciu, potasiu, vitamine și aminoacizi utili. Are efect diuretic, ajută la scăderea edemului.
Kefirul are un efect tonic asupra sistemului nervos. Prin urmare, nu trebuie băut înainte de a merge la culcare, sfătuiește expertul.
Călin Georgescu și Elena Lasconi au reușit să meargă în finala pentru Cotroceni, astfel că…
Lipsa medicilor de familie, o ”BOALĂ” grea a sistemului. România are nevoie de medici de…
Rezultatul alegerilor a nemulțumit tinerii. Mulți s-au strâns în fața Teatrului Național din București pentru…
Regina a detonat bomba cu Meghan. În timpul domniei sale lungi, regina Elisabeta a II-a…
Soția lui Călin Georgescu, candidat independent la alegerile prezidențiale, cu care are doi copii, Cristela…
Luna Nouă este un moment al noilor începuturi, al purificării și al stabilirii unor noi…