Din cuprinsul articolului
Medicul Viktor Ivanovik a dezvăluit pe Tiktok care sunt alimentele antiinflamatoare pe care trebuie să le consumi dacă vrei să slăbești și să reduci inflamațiile din corp.
„Dacă nu poți pierde în greutate, atunci corpul tău este inflamat. Iată câteva alimente antiinflamatoare pe care trebuie să începi să le consumi cât mai urgent dacă dorești să slăbești.
Mănâncă fructe roșii de pădure precum căpșuni, zmeură și afine. Sunt bogate în antioxidanți care ajută la reducerea inflamației și la promovarea pierderii în greutate.
Adăugați curcuma la mese. Acest condiment galben conține un compus activ numit curcumină, care are proprietăți antiinflamatorii puternice.
Mănâncă ciocolată neagră de calitate. Ciocolata neagra conține flavonoide, care au efecte antiinflamatorii. Alege ciocolata cu 70% cacao și consum-o cu moderație.
Mănâncă ghimbir. Ghimbirul este cunoscut de mult timp pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Adaugă ghimbir proaspăt la toate felurile de mâncare sau băuturi, o băutură răcoritoare de ghimbir pentru a ajuta la reducerea inflamației din corp.
Crește aportul de omega3, acizi grași. Omega3 găsiți in peștii grași precum somon, sardine, si macrou care au proprietăți antiinflamatorii benefice”, a spus medicul pe Tiktok.
Cum se pune în practică dieta antiinflamatoare
Dacă vrem să scăpăm de boli sau să controlăm oricare dintre ele cu o dietă de calitate, cum ar fi așa-numita dietă antiinflamatoare, lăsăm următoarele sfaturi pentru a o pune în practică:
- Includeți fructe și legume în fiecare zi, în cantități suficiente. Aceste alimente ne pot oferi fibre, antioxidanți și polifenoli cu efect antiinflamator dovedit.
- Prioritizați aportul de pește și reduceți carnea în dieta obișnuită. Peștele gras va fi o alternativă excelentă pentru a adăuga în corp grăsimi polinesaturate, cum ar fi omega 3.
- Folosiți ulei de măsline extravirgin ca grăsime principală și veți obține antioxidanți valoroși, precum și grăsimi de calitate.
- Alegeți cereale integrale și leguminoase pentru a obține hidrați de calitate, precum și fibre și polifenoli care pot contracara efectul stresului oxidativ în organism și pot controla procesele inflamatorii.
- Evitați alimentele ultra-procesate în dieta dvs. obișnuită și, dimpotrivă, alegeți alimentele proaspete și de sezon.
- Adăugați diverse ierburi și condimente la felurile dvs. de mâncare, pentru a adăuga aromă prin substanțe nutritive și antioxidanți buni.
- Adăugați nuci și semințe la dieta obișnuită, care sunt surse bune de grăsimi nesaturate, fibre și antioxidanți.