Medic: acest aliment este o necesitate pentru intestine, mâncați 2 porții în fiecare zi

Organismul are nevoie de una până la două porții de alimente lactate fermentate pe zi pentru a menține intestinul sănătos și care funcționează fără probleme. Acest lucru face posibilă asigurarea aportului zilnic de calciu, bifidobacterii și lactobacili, informează nutriționistul Dr. Jana Yurchenko.

Alimente lactate fermentate pentru un intestin sănătos

Mărimea unei porții de produse lactate fermentate este egală cu un pahar de kefir, un pachet de brânză de vaci nu mai mare de 200 g, două linguri de smântână.

„Doar acele produse lactate fermentate care nu conțin zahăr au un efect pozitiv asupra intestinelor”, subliniază nutriționistul Zhana Yurchenko.

„Sănătatea microbiotei intestinale îmbunătățită prin consumul lor afectează multe aspecte ale sănătății, inclusiv imunitatea, susceptibilitatea la îmbătrânirea timpurie și patologiile legate de vârstă, precum și cancerul”, adaugă nutriționistul. În special, specialistul recomandă insistent consumul zilnic de kefir în fiecare zi.

„Se pare că kefirul este utilizat cu succes în tratamentul complex al multor patologii, ceea ce duce la rezultate mai bune în terapia complexă. Se obțin performanțe deosebit de bune la pacienții cu ateroscleroză, astm, artrită reumatoidă, cancer mamar, precum și în procesele inflamatorii cronice ale sistemelor digestiv, respirator și genito-urinar”, spune Dr. Yurchenko.

„Cel mai mare beneficiu al produselor lactate fermentate este că acestea furnizează aminoacizi și proteine. Acest lucru este deosebit de important pentru un organism în creștere și în curs de vindecare. Comparativ cu laptele, produsele lactate fermentate au lanțuri proteice mai scurte, deci sunt mai ușor de digerat. Dacă este important pentru o persoană să obțină proteine din aceste produse, atunci nu contează momentul și frecvența consumului. De asemenea, nu contează când consumați produse lactate fermentate dacă obiectivul este să obțineți calciu din acestea, care întărește oasele”, adaugă expertul.

„Pentru a normaliza microflora intestinală cu ajutorul produselor lactate fermentate, trebuie să le consumați la momentul potrivit. Este mai bine ca bifidobacteriile (probioticele), care influențează acest proces, să intre în organism pe stomacul gol – nu mai puțin de o oră și jumătate după masă. În acest caz, utilizarea unui produs din lapte fermentat trebuie prelungită, cel puțin două săptămâni, pentru ca efectul dorit să apară”, spune medicul.

Dieteticianul sfătuiește să se consume în medie unul sau două pahare de kefir și aproximativ 100 de grame de brânză de vaci pe zi. El recomandă alegerea unui conținut mediu de grăsimi – aproximativ 2,5%.

Recent Posts

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

17 minute ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

48 de minute ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

o oră ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

2 ore ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

2 ore ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

3 ore ago

Citeste si: