Din cuprinsul articolului
În timpul somnului, corpul tău lucrează pentru a se restabili și a se repara. Poziția ta de somn poate ajuta sau împiedica acest proces, în funcție de cât de eficient susține curbura naturală a coloanei vertebrale. De asemenea, este obișnuit ca oamenii să se trezească cu dureri și înțepături dimineața, uneori din cauza poziției de somn.
Ne petrecem o treime din viață dormind sau odihnindu-ne, așa că este important să alegeți o poziție de somn care să vă ajute corpul să se recupereze fizic. O poziție adecvată de somn poate ameliora stresul asupra coloanei vertebrale, în timp ce o poziție nesănătoasă poate crește durerea sau rigiditatea la spate, brațe sau umeri, toate contribuind la un somn de calitate inferioară.
Medicul Adina Alberts a explicat de ce dorimitul pe partea stângă oferă beneficii pentru sănătate
Stomacul nostru se află în mod natural în partea stângă a corpului, ceea ce înseamnă că digestia este mai eficientă atunci când ne culcăm pe partea stângă a corpului. Practic, totul se reduce la faptul că gravitația deplasează mai ușor deșeurile prin intestin. Teoria conform căreia dormitul pe partea stângă ajută digestia și eliminarea deșeurilor s-a născut din principiile ayurvedice, dar și cercetările moderne susțin această idee.
Un studiu realizat în 2010 pe 10 participanți a constatat o relație între statul culcat pe partea dreaptă și o creștere a cazurilor de arsuri la stomac. Cercetătorii susțin teoria conform căreia sucurile gastrice rămân în stomac, mai jos de nivelul esofagului dacă dormim pe partea stângă, și refluxul gastroesofagian nu mai are loc.
De asemenea, conform medicinei ayurvedice, dormitul pe partea stângă permite corpului nostru să filtreze mai bine lichidul limfatic prin intermediul ganglionilor limfatici, partea stângă a corpului nostru fiind partea limfatică dominantă.
Medicii recomandă și pentru femeile însărcinate să doarmă pe partea stângă pentru a îmbunătăți circulația către inimă. Poate ajuta la reducerea presiunii asupra spatelui, împiedică uterul să comprime ficatul și crește fluxul sanguin către uter, rinichi și făt”, a explicat într-o postare pe rețelele sociale doctorul Adina Alberts.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…