Din cuprinsul articolului
Medic: Această nucă are cele mai multe vitamine! Nucile sunt o sursă bună de vitamina C, grăsimi bogate în acizi grași nesaturați, vitaminele B1, E, fier, caroten, potasiu, magneziu, iod. Aceste contribuie la buna funcționare a creierului.
Este util să includeți nuci în dieta zilnică, cele mai sănătoase sunt nucile, migdalele și semințele de pin, relatează nutriționistul Lyudmila Denisenko.
„Nucile sunt esențiale pentru funcționarea normală a creierului. Nu degeaba preoții din Babilonul antic le interziceau oamenilor obișnuiți să le mănânce, crezând că întăresc mintea. Aminoacizii continuti de nuci, inclusiv fenilalanina si leucina, sunt esentiali pentru reinnoirea celulelor creierului si a celulelor nervoase”, noteaza expertul.
Potrivit acesteia, nucile conțin foarte multă vitamina C, grăsimi bogate în acizi grași nesaturați, vitaminele B1, E, fier, caroten, potasiu, magneziu, iod. Au efect bactericid și antiinflamator, pot scădea nivelul colesterolului din sânge, pot întări mușchii și pot ameliora oboseala după activitatea fizică.
Migdalele conțin mult calciu, fier, fosfor, vitaminele B2 și B3, care sunt necesare pentru sănătatea dinților, părului și pielii. Această nucă favorizează, de asemenea, metabolismul normal și este utilă pentru anemie și tulburări de vedere.
Dr. Denisenko notează că cea mai mare cantitate de vitamine și minerale este conținută în semințele de pin. Au efect de întinerire și accelerează regenerarea celulară.
Semințele de pin sunt un produs indispensabil în alimentația copiilor, deoarece vitaminele conținute în ele contribuie la creșterea organismului. Acestea conțin următoarele vitamine:
Semințele de pin mai conțin micro și macroelemente valoroase: cupru, magneziu, mangan, siliciu, vanadiu, potasiu, fosfor, calciu, molibden, nichel, iod, staniu, bor, zinc, fier. Pe lângă cele enumerate, în compoziția nucilor de cedru mai sunt incluse: bariu, titan, argint, aluminiu, ioduri, cobalt, sodiu, potrivit sursei.
Pe lângă proteinele de înaltă calitate, nucile de pin conțin și diverse tipuri de carbohidrați, printre care: glucoză, fructoză, zaharoză, zaharuri, amidon, dextrine, pentozani și fibre.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…